Οι ζωές των καρκινοπαθών αντικείμενο εκμετάλλευσης κι εμπορίου. Τα προαναφερόμενα δεν έχουν την παραμικρή δόση υπερβολής αλλά προκύπτουν ως τραγικό συμπέρασμα από τις δηλώσεις που έκανε στο Flashnews.gr ο κ. Παναγιώτης Παντελάκος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και διευθυντής στο Πανεπιστημιακό Αττικό Νοσοκομείο. Αναλυτικά η μίνι συνέντευξη που μας παραχώρησε έχει ως εξής:

Ερ. Κύριε πρόεδρε παίζονται παιχνίδια σε βάρος των καρκινοπαθών;

Απ.Τις ίδιες δηλώσεις τις έχω κάνει περίπου και πριν από 6 χρόνια. Οι δυνατότητες των ασθενών να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία στην Κρήτη είναι μειωμένες διότι δεν είναι δυνατόν ένας ασθενή ο οποίος πάσχει από οστικές μεταστάσεις να ταλαιπωρείται επί 3 ώρες για να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία. Έτσι λοιπόν γίνεται μετανάστης είτε πηγαίνει στην Αθήνα είτε στο Ηράκλειο μόνο και μόνο για να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία και να έχει μια αξιοπρέπεια στη ζωή του.

Ερ.Έχετε συγκεκριμένες  πληροφορίες η ντοκουμέντα ότι διοχετεύονται σε συγκεκριμένα ιατρικά ιδιωτικά κέντρα;

Απ.Στα χρόνια που είμαι πρόεδρος γνωρίζω ότι πάρα πολλοί ασθενείς πηγαίνουν σε συγκεκριμένα ιδιωτικά η δημόσια κέντρα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η νοοτροπία των Κρητών είναι αυτή η οποία τους στέλνει στην Αθήνα και μόνο διότι δεν θέλουν να μάθουν τα συγγενικά τους πρόσωπα ότι πάσχουν από καρκίνο. Πιστεύω ότι συντρέχουν και άλλοι λόγοι, όπως πιθανόν ότι τα μηχανήματα στο δημόσιο είναι παλαιάς τεχνολογίας. Εμείς κάνουμε μια φοβερή  θεραπεία στην Αθήνα με νέα μηχανήματα.

Ερ. Εν κατακλείδι παιχνίδια παίζονται;

Απ. Μα είναι φυσικό. Το ξέρετε κι εσείς κι εγώ. Κι αυτά τα έχω πει 6 χρόνια πριν και δεν έχει ανοίξει μύτη, ας ψάξουν αυτοί που πρέπει,  εάν πράγματι πηγαίνουν  οι ασθενείς και που, και για ποιο λόγο.