Το περιεχόμενο των δικογραφιών που έχουν καταφτάσει μέχρι σήμερα στη Βουλή προκειμένου να αρθούν οι ασυλίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκαλεί αποτροπιασμό. Δικογραφίες που δεν αφορούν τον βασικό φάκελο που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τη δράση της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, αλλά επιμέρους βίαια περιστατικά και ακραίες εκδηλώσεις.

Γεγονότα όπως οι επιθέσεις στις λαϊκές αγορές της Ραφήνας και του Μεσολογγίου, στο θέατρο «Χυτήριο», στη Λάρισα, ακόμα και αυτό με τη σφαίρα που επιχείρησε να περάσει στον κρατούμενο άνδρα της η Ελένη Ζαρούλια. Μεμονωμένες ενέργειες που συνθέτουν την πραγματική εικόνα των δράσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Μέχρι σήμερα στο Κοινοβούλιο έχουν διαβιβαστεί περίπου 30 δικογραφίες με αντίστοιχα αιτήματα για άρση ασυλίας, οι οποίες αφορούν τους 12 από τους συνολικά 18 βουλευτές της Χ.Α. (για την ώρα οι μόνοι με «λευκό κοινοβουλευτικό μητρώο» είναι οι Μιχάλης Αρβανίτης, Νικόλαος Κούζηλος, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης και Αρτέμης Ματθαιόπουλος).

«Μου προκάλεσαν τρόμο και βεβαίως ανησυχία…»

Το περιστατικό, βάσει του οποίου σχηματίστηκε μία από τις περίπου πέντε δικογραφίες που βρίσκονται στη Βουλή και αφορούν τον Ηλία Παναγιώταρο, προτού αποκτήσει τη βουλευτική του ιδιότητα, συνέβη στις 18.4.2010 στη Λάρισα. Εκείνη την ημέρα ήταν προγραμματισμένες δύο εκδηλώσεις. Η μία από τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο Λάρισας και τη Χ.Α. προς τιμήν του Διγενή Γρίβα, ενώ η άλλη αφορούσε αντιφασιστική συναυλία.

Μοναδικό έργο λοιπόν της Αστυνομίας ήταν να μπλοκάρει, πάση θυσία, όπως αναφέρουν οι σχετικές εντολές, κάθε πιθανή διαδρομή που θα έφερνε σε επαφή το ετερόκλητο κοινό των εκδηλώσεων. Τελικά, αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς δύο γιγαντόσωμα σκυλιά με τη συνδρομή των συνοδών τους έσπασαν το φράγμα που είχαν δημιουργήσει οι άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τα ψεκάσουν με χημικά!

Η κατάθεση του υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Γ.Τ., και επικεφαλής «όλων των αστυνομικών μέτρων τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας» είναι χαρακτηριστική. Ο «στρατηγός» των μέτρων τάξης περιγράφει πού και πώς έχει παρατάξει τις διμοιρίες του προκειμένου να δημιουργήσει αδιαπέραστο τείχος ανάμεσα στις δύο πλατείες που εξελίσσονταν οι διαφορετικές εκδηλώσεις, ώσπου, όπως αναφέρει, «ήρθε προς το μέρος μου […] (σ.σ.: όνομα Χρυσαυγίτη) και ταυτόχρονα ήρθαν δύο ομοϊδεάτες του που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και κρατούσαν με αλυσίδες-σχοινιά δύο σκυλιά, ένα λευκό υπεργιγαντόσωμο καυκάσιο ποιμενικό και ένα σκούρου χρώματος πίτμπουλ […] με κοίταζαν στα μάτια, δείχνοντάς μου με νεύματα τα σκυλιά τους τα οποία ήταν σε απόσταση 2 μέτρων από εμένα χωρίς να έχω δίπλα μου αστυνομικές δυνάμεις […] είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα σκυλιά αυτά τα έφεραν για να με εκφοβίσουν προκειμένου να υπαναχωρήσω στα αιτήματά τους […]».

Στη συνέχεια δε της κατάθεσής του παραδέχεται ότι «τα σκυλιά αυτά μου προκάλεσαν τρόμο και βεβαίως ανησυχία όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στους συναδέλφους μου αστυνομικούς των διμοιριών. Διότι όταν ζήτησα από μερικούς αστυνομικούς να συλλάβουν τον συνοδό του λευκού σκύλου, Ν.Ρ., εξέφρασαν τον φόβο τους για τη σωματική τους ακεραιότητα σε επικείμενη επίθεση του σκύλου, ο οποίος υπάκουε πιστά τον συνοδό του. Μάλιστα υπέδειξα σε αστυνομικό με φυσούνα χημικών σε τυχόν επίθεση σκύλου να ψεκάσει αυτόν». Τελικά, ο ψεκασμός δεν απεφεύχθη, καθώς, όπως παραδέχεται ο διευθυντής, «ο Ν.Ρ. με τον λευκό σκύλο έσπασαν τον φραγμό των αστυνομικών (2 διμοιρίες) και κινήθηκαν προς την οδό Κύπρου. Επειδή η πίεση ήταν ισχυρή […] κάναμε χρήση χημικών […]».

«Θα σε γαμ…, ρε σκουλήκι, θα σε λιώσω»

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού. Εγινε στις 28.7.2012 όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή και ο Στάθης Μπούκουρας με το τάγμα του εμφανίστηκε προκειμένου να κάνει μια άλλου είδους «πολιτική» επίδειξη και δήθεν ακτιβισμό, με τη φιλοδοξία ότι θα καταγραφεί σε τηλεοπτικές κάμερες. Τηλεοπτικά συνεργεία όμως δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα να την πληρώσει ο δήμαρχος.

Οπως αναφέρει ο κ. Πνευματικός στην κατάθεσή του, «ο βουλευτής Μπούκουρας με πλησιάζει, ενώ εγώ κοιτάζω προς το δάσος, στέκεται ακριβώς πίσω μου και χωρίς να έχω μιλήσει καθόλου αρχίζει τις προκλήσεις λέγοντάς μου χαμηλόφωνα στο αφτί “θα σε γαμ…ω, ρε σκουλήκι, θα σε λιώσω, θα σε σφάξω, γιατί μυαλό δεν έχεις βάλει”. Ηταν τόσο απειλητικός αυτός και η συνοδεία του που όλοι όσοι ήταν γύρω μου τρομοκρατήθηκαν όπως εγώ, άρχισαν να εγκαταλείπουν τον χώρο, φοβούμενοι ότι θα με χτυπήσει». Στη συνέχεια ο δήμαρχος περιγράφει πώς επιχείρησε να ξεφύγει από τον βουλευτή και προσθέτει: «Με ακολουθεί και στα τέσσερα πρώτα βήματα με πιάνει από το πίσω μέρος της ζώνης του παντελονιού μου, για μερικά δευτερόλεπτα, συνεχίζοντας να μου λέει “θα σε γαμ…ω, θα σε λιώσω” […] στη συνέχεια με μια στρατιωτικού τύπου κίνηση με πέταξε στο έδαφος […] ουσιαστικά με είχε ακινητοποιήσει, είχε προτάξει τη γροθιά απειλώντας να με χτυπήσει συνεχίζοντας το υβρεολόγιο […]».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook