Με την υπογραφή της σύμβασης έργου στους «Αποχετευτικό δίκτυο και εγκατάσταση επεξεργασίας υγρών αποβλήτων οικισμών Διονυσίου-Παναγιάς της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα του Δήμου Γόρτυνα» ολοκληρώθηκε το παζλ των σημαντικών έργων υποδομής που ξεκινούν οσονούπω στην Δημοτική Ενότητα Κόφινα του δήμου Γόρτυνας, καθώς είχε προηγηθεί η υπογραφή των ανάλογων συμβάσεων για το Καστέλι και τις Στάβιες με το Φουρνοφάραγγο.

Το εν λόγο έργο που θα υλοποιηθεί στους οικισμούς Διονύσι και Παναγιά, είναι συνολικού προϋπολογισμού 935.000 ευρώ και θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες 600 και πλέον κατοίκων από τα δυο χωριά.

Το υπό κατασκευή δίκτυο αποχέτευσης θα οδηγεί μέσω αγωγού τα λύματα του οικισμού Παναγιάς στον οικισμό Διονυσίου κι από εκεί μέσω νέου αγωγού θα καταλήγουν στη μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Συνολικά προβλέπεται να κατασκευαστούν περίπου 2546 μέτρα αγωγών και περίπου 42 ιδιωτικές συνδέσεις ακαθάρτων με τα αντίστοιχα φρεάτια.

Όσον αφορά τα φρεάτια, προβλέπεται συνολικά η κατασκευή 59 φρεατίων επίσκεψης, συμβολής, στροφής κατά μήκος του δικτύου.

Η μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.368,41μ2 στην θέση «Περβόλα» οικισμού Διονυσίου που είναι ιδιοκτησίας Δήμου Γόρτυνας και θα εφαρμόζει φυσικές μεθόδους επεξεργασίας.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς όλους όσους συνέδραμαν προκειμένου το έργο αυτό να πάρει το δρόμο της υλοποίησης, τονίζοντας παράλληλα πως η Δημοτική Αρχή αισθάνεται δικαιωμένη για τους κόπους της.

Την ικανοποίηση του για το γεγονός πως σε ένα χρόνο από τώρα οι οικισμοί Παναγιάς και Διονυσίου θα διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο και βιολογικό καθαρισμό, εξέφρασε κι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Βασίλης Κωνσταντάκης, ο οποίος θέλησε συνάμα να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Γόρτυνας και τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Το έργο

Η μελέτη περιλαμβάνει τις παρακάτω επιμέρους διατάξεις :

1. Φρεάτιο εισόδου-εσχαρισμού

2.Μετρητής παροχής

3.Πρωτοβάθμια επεξεργασία με τη χρήση σηπτικής δεξαμενής

4.Δευτεροβάθμια επεξεργασία με τη χρήση αλικόφιλτρων με ανακυκλοφορία.

5.Τεχνητός υγροβιότοπος επιφανειακής ροής , που εξασφαλίζει τη δυνατότητα αποθήκευσης της εκροής.

6.Απολύμανση της εκροής με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου

7. Απόσμηση

8. Λοιπά έργα υποδομής (διαμόρφωση χώρου, περίφραξη, ηλεκτροφωτισμός , ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος , διάθεση επεξεργασμένων λυμάτων κλπ.)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook