Σκανδαλώδεις είναι οι αποκαλύψεις που κάνει ο συγγραφέας Τζέιμς Σουάνσον στο βιβλίο του "End of Days: The Assassination of John F Kennedy" στο οποίο αναφέρεται ενδελεχώς στην κλοπή του εγκεφάλου του δολοφονηθέντος προέδρου από τον μικρότερο αδερφό του Ρόμπερτ.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αμέσως μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι και κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στη σορό του, ο Ρόμπερτ Κένεντι πήρε μέρος του εγκεφάλου προκειμένου να αποκρυβούν προβλήματα υγείας ή χρήση ναρκωτικών από τον νεκρό πλέον πρόεδρο.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο εγκέφαλός του τοποθετήθηκε σε ένα ανοξείδωτο δοχείο και αποθηκεύτηκε σε αρχειοθήκη των Μυστικών Υπηρεσιών, προτού μεταφερθεί και αποθηκευθεί στα Εθνικά Αρχεία. Ο Σουάνσον γράφει ότι το δοχείο αυτό εξαφαν΄σιτηκε από τα Εθνικά Αρχεία και θεωρεί υπεύθυνο γι' αυτό τον Ρόμπερτ Κένεντι.

Σύμφωνα με θεωρίες συνωμοσίας, ο εγκέφαλος εκλάπη για να αποκρυβεί ότι ο πρόδρος πυροβολήθηκε από μπροστά και όχι από το σημείο όπου θεωρείται ότι τον πυροβόλησε ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ.

real.gr