Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε στο νησί τον Πρόεδρο και τα μέλη του Προεδρείου και αναφερόμενος στην Ελλάδα επεσήμανε πως εξελίσσεται μια τιτάνια προσπάθεια, προκειμένου να προχωρήσει η χώρα σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές ενώ υπογράμμισε τον συνεκτικό ρόλο που διαδραματίζει η τοπική εκκλησία στην κοινωνία της Κρήτης.

«Η Ευρώπη στις μέρες μας χρειάζεται τη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών εκκλησιών, προκειμένου μαζί με τις πολιτικές ηγεσίες να κινητοποιήσουμε τους πολίτες σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η πολύπλευρη κρίση που καταγράφεται στο σημερινό κόσμο. Χρειαζόμαστε μια πραγματική ανάδειξη των αξιών της Ευρώπης και σε αυτή την προσπάθεια ο ρόλος των εκκλησιών είναι σημαντικός», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, στο χαιρετισμό που απεύθυνε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Προεδρείου του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Minos Beach στον Άγιο Νικόλαο.

Στη Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΔΕΕ, CEC), συμμετέχουν 120 Ορθόδοξες, Προτεσταντικές και Αγγλικανικές εκκλησίες.

Σημειώνεται ότι Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών από το 2009 και μέχρι το 2013 είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ (Αδαμάκης) που κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook