Με μια οργισμένη ανακοίνωση που στρέφεται ευθέως κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Ξυπολητά, η Ένωση Εργαζομένων ΕΣΥ Ρεθύμνου, αναφέρεται στα γεγονότα της 18ης Οκτώβρη που είχαν σαν αποτέλεσμα τη έναρξη διενέργειας ΕΔΕ και τη δικογραφία κατ αγνώστων για τις φθορές σε δύο κάμερες ασφαλείας του Ιδρύματος (δείτε εδώ).

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης που φέρει τον τίτλο \”Η αλήθεια για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου\”

\”Την Παρασκευή 18 Οκτώβρη ο διοικητής του νοσοκομείου κατά την προσφιλή του συνήθεια, αναστάτωσε την πόλη αλλά και το Πανελλήνιο με ψεύδη, υπερβολές για καταστροφές και συκοφαντίες εναντίον των εργαζόμενων του νοσοκομείου, που έκαναν εκδήλωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο.

Ο κ.Ξυπολυτάς εκτελεί χρέη διοικητή κατά τους τελευταίους εννέα μήνες ενώ παράλληλα εκτελούσε και χρέη ιδιώτη γιατρού στην πόλη του Ρεθύμνου, τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο που τα σωματεία του νοσοκομείου τον κατήγγειλαν ως επίορκο. Διορίστηκε στο νοσοκομείο με την υποχρέωση, βάσει νόμου, της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Η Ένωση γιατρών έχει από μήνες καταγγείλει τον κ. Ξυπολυτά ως επίορκο, από την στιγμή που πληροφορήθηκε ότι συνέχιζε να ασκεί το ιδιωτικό του επάγγελμα και μετά το διορισμό του ως διοικητή. Ωστόσο, καμία απάντηση δε δόθηκε έως σήμερα για το θέμα του επίορκου διοικητή, κενένας έλεγχος δεν διενεργήθηκε από κανένα θεσμικό φορέα. Σκάνδαλο;

Εξ’ αιτίας αυτής της καταγγελίας αλλά και της καταγγελίας της Ένωσης γιατρών και του Συλλόγου εργαζομένων, για την παράνομη τοποθέτηση καμερών επιτήρησης στις εισόδους του νοσοκομείου (χωρίς άδεια τοποθέτησης και επεξεργασίας υλικού από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων), ο κ. Ξυπολυτάς αποφάσισε να αφανίσει το σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών στοχοποιώντας το για οτιδήποτε κακό συμβαίνει στο νοσοκομείο. Έτσι, επιδίδεται συνεχώς στη συκοφαντία και τα ψέματα από το ραδιόφωνο και τον τύπο.

Το χρονικό της εκδήλωσης

Η διοίκηση του νοσοκομείου ετοίμαζε γιορτή στις 18 του μήνα με σκοπό να ευχαριστήσει τους οικονομικούς ευεργέτες – μεγαλοεπιχειρηματίες για τη θεμελίωση της νέας πτέρυγας . Από την άλλη, η χώρα μας βιώνει την οικονομική δικτατορία και την εγκληματική λιτότητα στην δημόσια υγεία και όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, ενώ ως γνωστό σε όλους, το επιχειρηματικό κεφάλαιο απολαμβάνει πολιτική και φορολογική ασυλία και φιγουράρει στις πρώτες σειρές της λίστας των μεγαλοοφειλετών που έδωσε στην δημιότητα η βουλή. Και όλα αυτά ενώ τα νοσοκομεία συνεχίζουν να λειτουργούν, αν και υποχρηματοδοτούμενα , μόνο χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων.

Στις 18 του μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη γιορτή της διοίκησης, η Ένωση γιατρών και ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, ετοίμασε εκδήλωση απονομής ευγνωμοσύνης και πλακέτα αφιερωμένη στο μεγάλο άγνωστο ευεργέτη: Τον εργαζόμενο του νοσοκομείου.

Μετά το δελτίο που δόθηκε στον τύπο καλώντας στην διαμαρτυρία, ακολούθησε απόπειρα εκφοβισμού και συκοφάντησης από τη διοίκηση, σε μια προσπάθεια να ακυρωθεί η εκδήλωση των σωματείων. Επειδή κάτι τέτοιο δε κατέστη εφικτό, η φιέστα τους μεταφέρθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Παράλληλα ο διοικητής, με εκδικητική μανία, εξαπέλυσε, με την συνεισφορά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τόνους λάσπης και ψέματος εναντίον των εργαζομένων.

Η εκδήλωση των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του νοσοκομείου ειρηνικά, πολιτισμένα και με παρουσία δημοσιογράφων.

Μη βρίσκοντας αντικειμενικά ψεγάδι στην παρουσία των εργαζομένων κατά την εκδήλωση αλλά και στην εργασία τους καθημερινά, τώρα βρήκαν να τους χρεώσουν μια ανεξάρτητη κίνηση των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι ενοχλημένοι από την ύπαρξη καμερών στις εισόδους του νοσοκομείου τις ψέκασαν με χρώμα. Συνεπεία τούτου, ο υπουργός υγείας διέταξε -μέσω διαδικτύου- ένορκη διοικητική εξέταση, στηριζόμενος στα ψεύδη και τις συκοφαντίες του διοικητή κ. Ξυπολυτά.

Ιστορικά, έχει υπάρξει ένα καθεστώς και μια ‘’ιδεολογία ‘’πού χρησιμοποιεί συστηματικά το ψέμα και την συκοφαντία, ως μέσο διάβρωσης της ανθρώπινης συνείδησης. Η \’\’πολιτική άποψη\’\’ πίσω από αυτή την τακτική είναι: Πες πες κάτι θα μείνει από το ψέμα. Αυτή την τακτική υιοθέτησε ο φασισμός, τα μαύρα εκείνα χρόνια, για να καταβάλλει κάθε αντίσταση στην επέλαση του.

Δεν έχουμε αυταπάτες για να ζητήσουμε την αποκατάσταση της αλήθειας από τα κανάλια των διαπλεκόμενων μεγαλοεπιχειρηματιών. Το απαιτούμε όμως από τον τοπικό τύπο και παραπέμπουμε στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο τον οχετό παραπληροφόρησης της διοίκησης και του υπουργείου υγείας.

Και για να τελειώνουμε: Το νοσοκομείο, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των εκπροσώπων τους στη διοίκηση του, έχει μετατραπεί σε ιδιωτική επιχείρηση που πετά έξω ανασφάλιστους και φτωχούς ανθρώπους οδηγώντας τους σε αργό θάνατο. Την ίδια ώρα είναι πρόκληση για την κοινωνία η παραχώρηση τμημάτων του ιδρύματος για ιατρικό τουρισμό –προτεραιότητα του διοικητή αλλά και των εκλεκτών των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού.

Το νοσοκομείο, όμως, των εργαζομένων αντιμετωπίζει τον άνθρωπο με βάση τις ανάγκες του και όχι με βάση το πορτοφόλι του. Είναι δημόσιο, ποιοτικό και ανοιχτό σε όλους μέσα σε ένα περιβάλλον αξιοπρέπειας τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον ασθενή. Γιατί η ζωή αξίζει, όσο κι αν κοστίζει.

Κύριοι, εκπρόσωποι του πολιτικού και του οικονομικού κατεστημένου.

Θα μας βρίσκετε καθημερινά απέναντί σας, γιατί εμείς έχουμε όραμα που μας τροφοδοτεί με ανεξάντλητες δυνάμεις. Τα χιλιάδες θύματα της υγειονομικής γενοκτονίας που συντελείται στον τόπο μας θα είναι ο καθημερινός σας εφιάλτης.

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook