Μεξικανοί πιστολέρο ντυμένοι κλόουν εκτέλεσαν έναν από τους πρώην ισχυρούς άντρες των καρτέλ ναρκωτικών την ώρα που παρευρισκόταν σε παιδικό πάρτι.

Ο 63χρονος «βαρόνος» Francisco Rafael Arellano Felix διασκέδαζε στην οικογενειακή μάζωξη του Cabo San Lucas, του γνωστού τουριστικού θέρετρου του Μεξικού, όταν εκτελεστές με περούκες και κόκκινες μύτες εισέβαλαν στο πάρτι και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Ο Arellano Felix πυροβολήθηκε εξ επαφής με δύο σφαίρες, «μία στον θώρακα και μία στο κεφάλι», όπως αναφέρει ο εισαγγελέας Isai Arias.

Οι «κλόουν» εγκατέλειψαν κατόπιν τη σκηνή ανενόχλητοι και παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία για τον εντοπισμό τους, παραμένουν φαντομάδες.

Ο Farncisco Rafael ήταν ο μεγαλύτερος από τα 7 αδέλφια Arellano Felix, του διαβόητου καρτέλ που κυριαρχούσε άλλοτε στη διακίνηση ναρκωτικών μεταξύ Μεξικού και Καλιφόρνια και απαθανατίστηκε στο σινεμά μέσα από τους χαρακτήρες της ταινίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ «Traffic».

\"\"

Το καρτέλ της Τιχουάνα ήταν κάποτε μια από τις 3 μεγαλύτερες ναρκω-επιχειρήσεις της χώρας, ο θάνατος και η σύλληψη ωστόσο των περισσότερων αδερφών το αποδυνάμωσε καθοριστικά και τη θέση του πήραν πλέον αντίπαλες συμμορίες.

Το καρτέλ μπήκε στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου το 2006, όταν ανακαλύφθηκε ότι τα μέλη του είχαν διανοίξει τούνελ από την Τιχουάνα στην Καλιφόρνια για την ασφαλέστερη διακίνηση των ουσιών του θανάτου.

Όσο για τον Francisco Rafael Arellano Felix, είχε συλληφθεί το 1980 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια για εμπορία ναρκωτικών, επέστρεψε όμως στο Μεξικό μετά την αναστολή της ποινής του. Το 1993 συνελήφθη και πάλι στο Μεξικό και φυλακίστηκε με κατηγορίες εμπορίας ναρκωτικών.

Κατόπιν εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2006, όπου καταδικάστηκε εκ νέου σε 6 χρόνια φυλάκισης όταν αποπειράθηκε να πουλήσει παράνομες ουσίες σε μυστικό πράκτορα. Το 2008 όμως απελευθερώθηκε λόγω καλής διαγωγής και επαναπατρίστηκε στο Μεξικό.

Από τα υπόλοιπα αδέλφια, ένας σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία το 2002, ενώ τρία ακόμα εκτίουν την ποινή τους σε αμερικανικές φυλακές. Το αποδυναμωμένο καρτέλ λειτουργεί πλέον με την αδελφή Enedina και τον γιο της Fernando στο τιμόνι, που είναι γνωστός ως «Μηχανικός».

Η βία που σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα στο Μεξικό έχει στερήσει τη ζωή σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους τα τελευταία 7 χρόνια…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook