Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το ζευγάρι των Ρομά που κρατούσε τη μικρή Μαρία σε οικισμό Φάρσαλα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο τσιγγάνος, εμφανιζόμενος ως πατέρας του παιδιού, ισχυρίστηκε κατά την απολογία του πως η Μαρία είναι παιδί Βουλγάρας αθίγγανης η οποία παρέδωσε τη μικρή μαζί με το φίλο της σε αυτόν και τη σύντροφό του.

Μάλιστα, ο 39χρονος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος και να παει να συναντήσει το ζευγάρι των Βουλγάρων οι οποίοι, όπως είπε, ζουν στην Ελλάδα. Επίσης, ζήτησε από τις αρχές να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του ιδίου και της συγκατηγορούμενής του για να εντοπισθούν οι πραγματικοί γονείς του παιδιού.

Ο άντρας υποστήριξε πάντως πως η σύζυγός του τον παρέσυρε να δεχθεί το παιδί από τους Βούλγαρους Ρομά, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει στην οικογενειακή του μερίδα πέντε συνολικά παιδία.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι των τσιγγάνων από τα Φάρσαλα έχει διαφορετικούς δικηγόρους, ενώ και από δύο μαρτυρίες εκπροσώπων των αθίγγανων προκύπτει ότι οι πραγματικοί γονείς του παιδιού είναι Ρομά από τη Βουλγαρία που ζουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο Ρομά έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ\’ εξακολούθηση, ενώ κατόπιν εντολής εισαγγελέα, έπειτα από τις απολογίες τους, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εντοπισμού της ταυτότητας του κοριτσιού.

Δείγμα DNA θα δώσει ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη το οποίο είχε χάσει το νεογέννητο παιδί του το 2009.

Το ζευγάρι καταγγέλλει πως οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν τους επέτρεψαν να δουν το νεκρό παιδί τους, ισχυριζόμενοι ότι υπήρχε κίνδυνος μόλυνσης. Ωστόσο, επειδή η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης οι γονείς ζήτησαν εκταφή της σωρού για να διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι το φέρετρο του παιδιού τους ήταν άδειο.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της 4χρονης οι άτυχοι γονείς ζήτησαν να υποβληθούν σε εξετάσεις DNA για να διαπιστώσουν κατά πόσον η μικρή Μαρία είναι το χαμένο αγγελούδι τους, καθώς ταιριάζουν τόσο η ηλικία όσο και τα χαρακτηριστικά.

Το ζευγάρι έχει ήδη εξετασθεί και από τα πρώτα αποτελέσματα του τεστ DNA φαίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία της Λάρισας, πως η 4χρονη δεν είναι το χαμένο τους παιδί, ωστόσο το ζευγάρι θα ζητήσει να γίνει νέα δειγματοληψία, καθώς θεωρεί πιθανό να έχει αλλοιωθεί το πρώτο δείγμα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook