Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή των κατοίκων ολοκληρώθηκαν οι δύο λαϊκές συνελεύσεις που συγκάλεσε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας στον Ευαγγελισμό Καστελλίου και τα Ρουσσοχώρια, ενόψει του έργου του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου.

Πρόκειται για ενημερωτικού χαρακτήρα συνελεύσεις στη διάρκεια των οποίων η Δημοτική Αρχή και τα στελέχη των εταιρειών που έχουν αναλάβει την κτηματογράφηση και αποτύπωση της περιοχής πληροφόρησαν τους κατοίκους για τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο.

Το ενδιαφέρον του κόσμου συγκέντρωσαν τα βήματα που απαιτούνται καθώς και ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο προχωρά η διαδικασία κτηματογράφησης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην ταυτοποίηση των τίτλων ιδιοκτησίας, αλλά και τους πίνακες των δικαιούχων που πρέπει να διαμορφωθούν ως το τέλος του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των εταιρειών απάντησαν λεπτομερώς σε όλα τα ερωτήματα και ανέλυσαν κάθε παράμετρο που σχετίζεται με τη διαδικασία.

Παράλληλα, κάλεσαν τους κατοίκους να προσέλθουν αυτοπροσώπως στο Γραφείο Κτηματογράφησης που λειτουργεί ήδη στο Καστέλλι για το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου, σε χώρο που παραχώρησε η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας ειδικά για το σκοπό αυτό κάτω από την πλατεία Μεϊντάνι (πρώην κατάστημα Δ.Ο.Υ.).

Ανάλογες λαϊκές συνελεύσεις προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή και στις αρχές Νοεμβρίου με επόμενους σταθμούς οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, στοχεύοντας να καλύψει όλο το φάσμα της περιοχής. Σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν σε βάθος και να απευθύνουν τα ερωτήματά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook