Βροχή μετεώρων (Ωριωνίδες) θα είναι ορατή σήμερα και αύριο το βράδυ με αποκορύφωση μετά τις 04:00 π.μ. της 21ης Οκτωβρίου, οπότε και θα φαίνονται 10 με 20 μετέωρα την ώρα.

Το όνομα τους οφείλεται στον αστερισμό του Ωρίωνα, καθώς στον παρατηρητή φαίνεται πως έχουν την προέλευσή τους από την κατεύθυνση εκείνη.

Μετέωρα αποκαλούμε τα λεγόμενα πεφταστέρια, τα οποία είναι στην πραγματικότητα υλικά που έχουν αφήσει πίσω τους κομήτες. Κάθε φορά που ο πλανήτης μας περνά από την περιοχή που από την οποία έχει περάσει και κάποιος κομήτης, ακόμη κι αν ο κομήτης πέρασε από εκεί πριν από πολλά χρόνια, ο νυχτερινός ουρανός της Γης στολίζεται με εκατοντάδες μετέωρα, τα οποία είναι υπολείμματα του κομήτη που καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

Οι Ωριωνίδες δημιουργούνται από υλικά του κομήτη Χάλεϊ, ο οποίος πέρασε τελευταία φορά από το εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα το 1986, και αναμένεται ξανά το 2061.

Ο συγκεκριμένος κομήτης είναι υπεύθυνος και για τις Υδροχοΐδες, που λαμβάνουν χώρα το Μάιο, καθώς η Γη συναντά την τροχιά του σε δύο σημεία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook