Τέσσερις ρουκέτες που ερρίφθησαν από την Συρία έπεσαν σήμερα στην πόλη Χερμέλ, στον ανατολικό Λίβανο, σύμφωνα με πηγή των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Τέσσερις ρουκέτες που ερρίφθησαν από το συριακό έδαφος έπληξαν διάφορες ζώνες της πόλης Χερμέλ», η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την λιβανοσυριακή μεθόριο, σύμφωνα με την πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Δεν έχει αναφερθεί κανένα θύμα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η Χερμέλ, όπως και οι άλλες ζώνες που βρίσκονται κοντά στην μεθόριο με την Συρία, πλήττεται συχνά από τους βομβαρδισμούς που σημειώνονται στο συριακό έδαφος. Η πόλη αυτή βρίσκεται ανατολικά της Κοιλάδας Μπεκάα, που αποτελεί το προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Παράλληλα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, αλλά και Σύροι αντάρτες, ανακοίνωσαν σήμερα τον θάνατο κατά τη διάρκεια της ημέρας ενός από τους πλέον υψηλόβαθμους διοικητές του ανταρτικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε μάχες που σημειώθηκαν με τα κυβερνητικά στρατεύματα κοντά στην νότια πόλη Ντεράα, η οποία βρίσκεται στην συριακή μεθόριο με την Ιορδανία.

Ο Γιάσερ αλ Άμπουντ, πρώην αξιωματικός του συριακού στρατού, ο οποίος είχε αυτομολήσει κατά τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης, σκοτώθηκε σήμερα καθώς ηγείτο μιας επίθεσης των ανταρτών σε σημεία ελέγχου του στρατού στην πόλη Τάφας, νοτιοδυτικά της Ντεράα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

newsbeast.gr