Με μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να περάσει το απόγευμα από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Επιμέρους ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «παρών» θα ψηφίσει το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Δημήτρη Παπαδημούλη, δήλωσε πως θα υπερψηφίσει για λόγους συμβολικής συναίνεσης την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της.

Απάλειψη της αναφοράς αυτής από την τροπολογία αξίωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δηλώνοντας διά του Νότη Μαριά, πως σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα του θα δηλώσει «παρών» κατά τη σχετική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη.
Το ΚΚΕ εκδήλωσε επίσης την εναντίωσή του στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δράσης, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη» με βάση το ιστορικό κεκτημένο. «Κανονικά θα έπρεπε να καταψηφίσουμε την τροπολογία. Όμως προκειμένου να αποφευχθεί κάθε σπέκουλα και παρερμηνεία για τη στάση του ΚΚΕ, θα ψηφίσουμε \’παρών\’» διευκρίνισε η Διαμάντω Μανωλάκου.

Από πλευράς Χρυσής Αυγής, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Ηλίας Κασιδιάρης, επανήλθε στις εκτιμήσεις του πως οι διώξεις κατά του κόμματός του προήλθαν κατόπιν «εντολών της Κομισιόν, Αμερικανών και Αμερικανοεβραίων», επιμένοντας πως κάτι τέτοιο προκύπτει και από δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

«Για την κυβέρνηση, είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα του πολιτικού κόμματος» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, στόχος της κυβέρνησης υπήρξε η ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση – και για τον σκοπό αυτό είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής.

«Θέλω να τονίσω ότι η τροπολογία αυτή έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό του δικαιικού μας συστήματος» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών. «Καταθέτουμε την τροπολογία ως στοιχειώδες μέτρο προστασίας της χώρας απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τη δημοκρατία, τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Γι\’ αυτό και προσδοκούμε στη συγκεκριμένη νομοθετική μας πρωτοβουλία να έχουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, όχι μόνον στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία» συμπλήρωσε.

Την ικανοποίησή του για την παραδοχή του Γ.Μιχελάκη περί υπαρκτού «δικαιικού κενού», εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, σε αντιδιαστολή με «δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης και κυρίως της ΝΔ, πως το νομικό οπλοστάσιο είναι πλήρες».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook