Υλικά

·        500 γρ. μοσχάρι γάλακτος απο λαιμό, κομμένο σε μπουκιές

·        140 ml. λευκό κρασί (ποικιλία Μαλβαζια)

·        χυμό απο 1 λεμόνι

·        1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

·        1 σκελίδα σκόρδο

·        2 κλαράκια λεμονοθύμαρο

·        2 κ. σούπας φρέσκια ρίγανη

·        100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

·        120 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

·        150 ml. ζωμό κρέατος

·        αλάτι και πιπέρι (ανάλογο) 

Εκτέλεση

Σε πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να πάρει ενα ώραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.

Προσθέτουμε το μοσχάρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να θωρακιστεί καλά απ’όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βγάλει όλους τους χυμούς του και να σιγοψηθεί με αυτούς.

Συμπληρώνουμε με το ζωμό κρέατος και ρίχνουμε «σπασμένη» και τη σκελίδα του σκόρδου.

Μόλις μαλακώσει αρκετά το κρέας, σβήνουμε το βρασμό με το λεμόνι και σκεπάζουμε για 3 λεπτά το τηγάνι.

Κατόπιν ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το κρασί, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το λεμονοθύμαρο.

Ψήνουμε 4 λεπτά ακόμα, να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε αμέσως.