Δεκαήμερο εκπτώσεων ξεκινά από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, με στόχο να δοθεί ένα κίνητρο στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους φθηνότερα και να "ζεσταθεί" η αγορά.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ενημερώνει τα μέλη του ότι με τις αλλαγές του τελευταίου νόμου, μπορούν να προχωρήσουν στη διενέργεια εκπτώσεων ενώ οι καταστηματάρχες θα πρέπει, εκτός από την αναγραφή διπλών τιμών να προχωρούν και στην αναγραφή του ποσοστού έκτπωσης.

Σε ότι αφορά την δυνατότητα προσφορών πριν το δεκαήμερο αυτό σας γνωστοποιείται ότι επιτρέπονται με βάση τον προϋπάρχοντα νόμο, απαγορεύεται όμως η ανακοίνωση και η αναγγελία εκπτώσεων με οποιονδήποτε τρόπο πριν την 1η Νοεμβρίου.

Κλειστά την Κυριακή η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου

Στην ίδια ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος θέτει το ζήτημα που έχει προκύψει με την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, αναφέροντας ότι:

Σχετικά με την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με βάση τον τελευταίο νόμο δίνεται η δυνατότητα να μείνουν ανοικτά όσα καταστήματα επιθυμούν, ως εμπορικός σύλλογος Χανίων όμως ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά και να περιφρουρήσουν την Κυριακάτικη αργία.

Το ίδιο ζητάμε και από τα πολυκαταστήματα, πολυεθνικές & Σούπερ Μάρκετ θεωρώντας πως πράττοντας το αντίθετο επιβεβαιώνουν την άποψη πως η απελευθέρωση της Κυριακής είναι υποκινούμενη από εκείνους με τελικό στόχο την πλήρη εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

aΤο άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή, θα λειτουργήσει προπαρασκευαστικά για την καθιέρωση ανοίγματος των καταστημάτων και στις υπόλοιπες 7 Κυριακές που επιτρέπει ο νόμος μέχρι στιγμής αλλά και για την πλήρη απελευθέρωση και των 52 Κυριακών στο εγγύς μέλλον για αυτό και είναι σημαντικό να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες.