Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης επισκέφτηκαν σήμερα ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΙΓΜΕ, κ.κ. Σμυρνιώτης και Βασιλάκης προκειμένου να την ενημερώσουν για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκειμένου να διασφαλιστεί ο Δημόσιος αποκεντρωμένος χαρακτήρας του Ινστιτούτου και να μην κλείσει η Περιφερειακή Μονάδα της Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου δήλωσαν ότι για να μην κλείσει η Περιφερειακή Μονάδα της Κρήτης θα πρέπει να :

  1. ψηφισθεί η τροπολογία που συζητιέται στο Ν/Σ για τις ΑΠΕ για να καταργηθεί το καθεστώς εφεδρείας,
  2. να μην απομακρυνθεί προσωπικό Επιστημονικό – Τεχνικό μέσω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας. Αντίθετα να ενισχυθεί με νέο προσωπικό, αίτημα που αποτελεί πρόταση και της Διοίκησης και
  3. να διασφαλισθεί επαρκής τακτικός προϋπολογισμός για το 2014 ώστε να πληρώνονται οι εργαζόμενοι έγκαιρα την μισθοδοσία τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης , κα Λιονή από την πλευρά της τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας εκτιμήσει το Ερευνητικό Επιστημονικό Έργο του ΙΓΜΕ (νυν ΕΚΒΑΑ) και έχοντας αξιοποιήσει τις επιστημονικές εργασίες του, συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία της Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook