Η Κομισιόν ενδέχεται να μπλοκάρει τη συγχώνευση της Aegean Airlines με την Olympic, αν οι δύο εταιρίες δεν συναινέσουν σε περισσότερες εγγυήσεις που θα ευνοούν την είσοδο ανταγωνιστικών εταιριών στην ελληνική αγορά, όπως φέρεται να δήλωσαν την Πέμπτη πηγές της Επιτροπής στο Reuters.

Στο σκεπτικό της Κομισιόν βρίσκεται η ανησυχία ότι η κίνηση συγχώνευσης μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες μονοπωλίου για πολλούς εγχώριους προορισμούς.Οι δύο εταιρίες πρότειναν κάποιες εγγυήσεις στην Κομισιόν τον περασμένο Ιούλιο, όταν ξεκίνησε η έρευνα για την συγχώνευσ. Η Κομισιόν έκρινε, ωστόσο, τις εγγυήσεις ανεπαρκείς, φέρεται να είπαν οι πηγές.

«Η Κομισιόν θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα», είπε μία από τις πηγές, με άμεση γνώση του θέματος.

Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια αναμένεται να ανακοινώσει στις 26 Ιανουαρίου ότι μπλοκάρει τη συμφωνία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.

Η προθεσμία για την ανακοίνωση της απόφασης λήγει στις 2 Φεβρουαρίου. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι αν οι δύο εταιρίες προτείνουν νέα αντισταθμιστικά μέτρα, έστω και την τελευταία στιγμή, δεν αποκλείεται να δοθεί το πράσινο φως για τη συγχώνευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook