Ευχαριστίες απέστειλε με δελτίο τύπου, νωρίτερα σήμερα η Αντιπεριφέρεια Χανίων, σε όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν το Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα".

Ηχηρή απουσία από την επιστολή ετούτη εδώ η ιστοσελίδα, το Flashnews.gr, που δεν έλαβε καμία πρόσκληση για να συμμετέχει στους χορηγούς επικοινωνίας.

Σκόπιμο ή παράλειψη, δεν το γνωρίζουμε..

Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς καλύψαμε την εκδήλωση με σχετικά άρθρα (δείτε εδώ και εδώ), που μάλλον ούτε αυτό στάθηκε αρκετό για να συμπεριληφθούμε στις ευχαριστίες τους.

Μικρό το κακό, η ευθύνη είναι δική τους και όχι δική μας.

Συνεχίζοντας, το δελτίο τύπου αναφέρει:    

"Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» στα Χανιά που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, το Επιμελητήριο Χανίων και την Αναπτυξιακή Χανίων Α.Ε. Από τις 18 μέχρι έως και τις 20 Οκτώβρη 2013, η καρδιά της Κρήτης και ευρύτερα της Ελλάδας χτυπούσε στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς.

Στην επιτυχία του Φεστιβάλ συνέβαλαν με την συμμετοχή τους οι 120 εκθέτες παραδοσιακών προϊόντων που πρόβαλαν τον πλούτο της κρητικής γης, την οικοτεχνία και την λαϊκή παράδοση. Οι επισκέπτες της έκθεσης, με τη μαζική συμμετοχή τους όλο το τριήμερο, απόλαυσαν μια γιορτή γαστρονομίας, ένα αντάμωμα γεύσεων από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Μια γιορτή πολιτισμού με την σφραγίδα της λαϊκής παράδοσης και της δημιουργίας του καλλιτεχνικού δυναμικού που συμμετείχε στις εκδηλώσεις. Η παρασκευή και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων στους επισκέπτες, σε συνδυασμό με τα παιδικά δρώμενα και παιχνίδια καθώς και τα θεματικά εργαστήρια καθ’όλη την διάρκεια του τριημέρου, έδωσαν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Με την επιτυχία του, για 2η συνεχόμενη χρονιά, καθιερώθηκε πλέον το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ως Παγκρήτιος Θεσμός. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του φετινού Φεστιβάλ, και συγκεκριμένα:

Τους  120 εκθέτες, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, το Σύλλογο και Συνεταιρισμό Κτηνοτρόφων Χανίων, την κα Αργυρώ Ελληνάκη και την «Χοχλιοι Κρήτης ΕΠΕ-Χαράλαμπο Κιαγιά για την προσφορά τους, όπως και τους παρακάτω χορηγούς που ενίσχυσαν με το δικό τους τρόπο το Φεστιβάλ: ΙΝΚΑ Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Ένωση Ξενοδόχων, ΑΝΕΚ, ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Κρεοπωλεία «108», Εταιρεία FRUITLINE Καπνισάκης-Μπουλιτσάκης, Ανθοκομικό Κέντρο Ξερογιαννάκης Νικόλαος, ΕΤΑΝΑΠ «ΣΑΜΑΡΙΑ», Δίκτυο Οινοποιών Χανίων-Ρεθύμνης, Πολυχώρος Πλατανιά Γρηγόρη Προγούλη, εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ, υαλοπωλείο Ζαγουράκης Γιώργος, εταιρεία Σγουρομάλλης Παναγιώτης, εταιρεία Φαραντάκης Μανώλης, Άφοι Χιωτάκη, και Ανθοκομική Ξερογιαννάκης".

Συνεχίζοντας ευχαριστεί τους Χορηγούς Επικοινωνίας, όπου μεταξύ άλλων ήταν οι «Χανιώτικα Νέα», «ΚΥΔΩΝ», «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», «Κρήτη ΤV», «Κίσσαμος TV», «TV CRETA» και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, «Δίκτυο FM»,  «ΜAX 100,2», «D-Code», «ΜUSIC BOX».

Κλείνοντας την ενημέρωση της η Αντιπεριφέρεια Χανίων αναφέρει:

"Ευχαριστούμε ακόμα τους Κρητικούς καλλιτέχνες: Περικλή Τζουγανάκη, Ηλία & Δημήτρη Βλαμάκη, και Αντρέα Μανωλαράκη, όπως και τους παραδοσιακούς Συλλόγους Ποντίων «Η Ρωμανία», Ηπειρωτών Νομού Χανίων, Μακεδόνων «Μέγας Αλέξανδρος», «Η Κίσσαμος» της Άλκηστις Ξηγουράκη, «Ο Ψειλορείτης» του Κώστα Μπούζουκα, και τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων του Γιάννη Αγιασμενάκη.

Ευχαριστούμε τους Χανιώτες καλλιτέχνες και δημιουργούς που με προθυμία συνέβαλαν στην υλοποίηση των προγραμμάτων των Παιδικών Εργαστηρίων: Μαρινέλλα Βλαχάκη, Ιώαννης Αρχοντάκης, Ιωάννης Μαρκαντωνάκης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Στέφανος Μαλαδάκης, Ελένη Μαυρογένη, Άννα Μπαλαντινάκη, Ευαγγελία Βολακάκη, Μαρία Μουντογιαννάκη, Σύλβια Πετσούρα, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της κ. Αυγής Αμπελικάκη, τον κ. Νίκο Κουντουράκη, το Βρεφονηπιακό σταθμό «Ζουζουνόσπιτο», όπως και όλους όσους συμμετείχαν στα Θεματικά Εργαστήρια.

Ευχαριστούμε τέλος και όσους συνέβαλαν στην ασφαλή διεξαγωγή του Φεστιβάλ, το Προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας Χανίων, καθώς και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών".

Flashnews.gr