Οι συριακές δυνάμεις πυροβόλησαν θανάσιμα σήμερα 48 πολίτες, περιλαμβανόμενων και δύο παιδιών, σε επιθέσεις που πραγματοποίησαν για να διαλύσουν συγκεντρώσεις διμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας , κατάγγειλε η συριακή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Sawasiah.

Μόνο στην πόλη Ραστάν στρατιωτικοί, εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου και σκότωσαν 13 πολίτες και τραυματίζοντας σοβαρά και άλλους 45.

Ανάλογες ήταν οι εικόνες και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Συρίας.

Από τις ΗΠΑ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπαμα ανακοίνωσε ότι επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις κατά πολλών σύρων αξιωματούχων και διοικητικών στελεχών , μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του σύρου προέδρου, Μάχερ.

Οι κυρώσεις αποφασίστηκαν λόγω της ωμής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και πρός παρόν αφορούν τον αδελφό του προέδρου, τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, αξιωματούχους του συριακού στρατού και τον πρώην επικεφαλής τρων μυστικών υπηρεσιών στην πόλη Ντεράα, επίκεντρο των πιό σκληρών επιθέσεων κατά των πολιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook