Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια της Ιντερπόλ για την ταυτοποίηση της Μαρίας, του μικρού ξανθού κοριτσιού που βρέθηκε στις 16 Οκτωβρίου σε καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, όπως αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Εγκληματολογικής Αστυνομίας σε ανακοίνωσή του.
Η Ιντερπόλ έχει ήδη εκδώσει μια κίτρινη ειδοποίηση για την Μαρία, η οποία περιλαμβάνει το προφίλ του DNA και μια φωτογραφία του κοριτσιού, προς όλες τις χώρες μέλη του οργανισμού με έδρα τη Λιόν της Γαλλίας.
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, λίγο μετά τη σύλληψή του την περασμένη Τετάρτη, ο 39χρονος Ρομά υποστήριξε στην αστυνομία ότι είχε αγοράσει το παιδί έναντι 80 ευρώ από έναν Βούλγαρο, τον Μιχάλη, ο οποίος δούλευε στον Αλμυρό.
Όπως είπε, η μητέρα του, που επίσης εργαζόταν στην περιοχή, δε μπορούσε να το συντηρήσει, έδωσαν 80 ευρώ για τη μαμμή και το πήραν γιατί «το ήθελε η γυναίκα μου». 
Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο 39χρονος τηλεφώνησε στον «Μιχάλη» μπροστά στους αστυνομικούς και εκείνος του ζήτησε να μην τον ενοχλήσει ποτέ ξανά. Ο εντοπισμός του άνδρα αυτού είναι μια από τις προτεραιότητες της αστυνομίας. 
Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως η μικρή βρέθηκε να ζει με το ζευγάρι με τη συναίνεση των γονιών του. Και δεν αποκλείεται να έδωσαν στη μητέρα του περισσότερα από 80 ευρώ. 
Αστυνομικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα, παρατηρούσαν ότι το κοριτσάκι σε μερικά χρόνια, σε ηλικία 12-13 ετών, θα παντρευόταν.
Σύμφωνα με τα έθιμα των Ρομά, ο πατέρας της νύφης παίρνει προίκα από την οικογένεια του γαμπρού και αυτή μπορεί να είναι ακόμη κι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook