Ο Χατζηνικολάου τους πήρε τα πορτοφόλια το βράδι της Δευτέρας. Ήταν ο απόλυτος άρχων της βραδιάς. Ο δημοσιογράφος ήταν ένα κόμμα μόνος του, αφού η εκπομπή του με καλεσμένο τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη έπιασε το 27,6%!

Την ίδια ώρα, ο Πρετεντέρης στο Mega, χωρίς να κάνει την ανατροπή, πραγματοποιούσε «χαμηλές πτήσεις» με 12,5% ενώ ο Θέμος στον ΑΝΤ1 έφτανε στο 17,1%.

Τα ποσοστά του Χατζηνικολάου δεν είναι απλά ποστοστά τηλεθέασης, αλλά εκλογικά. Η δε εκπομπή του για τα προβλήματα της υγείας εξελίχθηκε σε ένα σκληρό ριάλιτι με τον ετοιμόλογο και θεατράλε Γεωργιάδη να απαντάει σε καρκινοπαθείς, συνδικαλιστές, προέδρους ιατρικών συλλόγων, μικροβιολόγους, παθολόγους, φαρμακοποιούς και φαρμακέμπορους.

Όποιος παρακολούθησε την εκπομπή μπορούσε να διαπιστώσει ότι ο Χατζηνικολάου έχει ένα μπετοναρισμένο κοινό που τον εκτιμά και οι οποίοι είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι του.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που ο Χατζηνικολάου καθώς περπατάει στο δρόμο ακούει την παρότρυνση:

-Νίκο κάνε κόμμα και μπες στη Βουλή…

Άλλωστε την πολιτική την είχε από παιδί μέσα στο σπίτι του. O πατέρας του Παναγιώτης Χατζηνικολάου ήταν βουλευτής και υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρόσωπο του Νίκου Χατζηνικολάου πάντως συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου. Δεν είναι λίγοι οι ισχυροί παράγοντες του τόπου οι οποίοι διαβλέποντας την χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος και του παρόντος πολιτικού προσωπικού αναζητούν πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να κερδίσουν την επιδοκιμασία της κοινής γνώμης και να αποτελέσουν παράγοντες σταθερότητας.

Ο ίδιος ο Χατζηνικολάου βέβαια ούτε που θέλει να ακούει για το ενδεχόμενο εμπλοκής του με την πολιτική. «Δεν έχω κανένα λόγο να αφήσω τις δουλειές μου και να ασχοληθώ με την πολιτική…»

Μόνο που όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει, ακόμη και ο ίδιος δεν μπορεί να ξέρει πως θα τα φέρει η ζωή.

kourdistoportocali.com