Τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα χορηγείται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα παρουσιάσει σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας θα μιλήσει στις 11:00 σε ημερίδα των Διαρκών Επίτροπων Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Στήριξη των οικονομικά αδυνάτων - ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θεσπίσθηκε με το Ν.4093/2012 και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το «Βήμα», το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2014 σε δύο περιοχές της χώρας με συγκεκριμένα δυσμενή χαρακτηριστικά, ενώ αναμένεται η γενίκευση της εφαρμογής του μόλις ολοκληρωθεί η πιλοτική της φάση.

Το πρόγραμμα θα συνδυάζει την οικονομική ενίσχυση των ευπαθέστερων ομάδων του πληθυσμού και θα συμπληρώνει το αρχικό εισόδημα των δικαιούχων ώστε αυτό να μην υπολείπεται ενός καθορισμένου ορίου.

Οι όροι χορήγησης θα αποσαφηνισθούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση τις επόμενες ημέρες.

newpost.gr