Την πόρτα της εξόδου θα δουν το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον 3.500 τραπεζικοί υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από την εργασία της μέσω προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου που ετοιμάζουν οι τράπεζες.
Όπως είναι γνωστό, η αρχή θα γίνει στη Eurobank, καθώς το σχέδιο για την αποχώρηση περίπου 700 ατόμων θα εξεταστεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στη συνέχεια θα χρειαστεί την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DGCom). Tην ίδια ώρα, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, δεν έχει πλήρως σχηματοποιηθεί το αντίστοιχο πρόγραμμα της Alpha Bank που εκτιμάται ότι θα αφορά περί τα 800 άτομα.
Η περίπτωση της Εθνικής, αναμένεται να “τρέξει” από τον επόμενο μήνα, οπότε και θα λάβει πιθανότατα την έγκριση από τη DGCom για την εθελούσια που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και μήνες για τουλάχιστον 2.000 άτομα.
Εθελούσια για εκατό εργαζόμενους δρομολογεί η Attica Bank.
Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς στο οποίο συμμετείχαν 2.182 εργαζόμενοι, δηλ. το 12% του προσωπικού του Ομίλου, ενώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποχώρησαν επίσης 615 άτομα.
newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook