Η ICAPGroup, η μοναδική εταιρεία αναγνωρισμένη ως RatingAgency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την EuropeanSecuritiesandMarketsAuthority (ESMA), βράβευσε εχθές 22 Οκτωβρίου για 3η χρονιά τις επιχειρήσεις και τους ομίλους – ηγέτες βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα.

Η λαμπρή τελετή έλαβε χώρα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την παρουσία 380 Ανωτάτων Στελεχών της Ελληνικής αγοράς. Τα βραβεία απένειμαν μετά από χαιρετισμό που απηύθυναν οι κ.κ. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Δικτύων κύριος Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Ευριπίδης – Πρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Μίχαλος – Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Χάρης Κυριαζής – Αντιπρόεδρος ΣΕΒ, Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος ICAP Group και Πρόεδρος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) και Αναστάσιος Παντελάκης – Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η ICAPGroup με ακρογωνιαίο λίθο τις Εκδοτικές Πρωτοβουλίες της BUSINESSLEADERS, LEADINGEMPLOYERS και 40 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΚΛΑΔΟΙ αλλά και με αφετηρία τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και το αναγνωρισμένο ICAP CreditScore, διοργανώνει το θεσμό των TRUELEADERS.

Το μοναδικό θεσμό που βραβεύει όλους (εταιρείες και ομίλους) όσους πληρούν ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια,
σημειώνοντας υψηλές αποδόσεις και πρόοδο το 2012.

Ειδικότερα και μέσα από ένα σύνολο 20.500 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, μόνον 35 Εταιρείες και 8 Όμιλοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να διακριθούν ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στα εξής:

1. Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους για το 2012, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης BusinessLeadersinGreece (κριτήριο κατάταξης το EBITDA)
2. Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 200 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2011 στο 2012.
3. Οι Εταιρείες ή οι κύριες εταιρείες του Ομίλου έχουν υψηλό ICAP CreditScore (αξιολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας που κυμαίνονται από Β2 έως Α1).
4. Βρίσκονται στις 10 κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους (με βάση τον τζίρο)

Σημαντικά ήταν τα όσα ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους των Φορέων τα οποία έγιναν αποδεκτά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το κοινό. Ο κ. Κώστας Ευριπίδης, Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε τις ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία, ο Έλληνας επιχειρηματίας. Όλοι οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, συνέχισε, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να αφήσουν πίσω τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να μπορέσουν να βρούν χώρο για ανάπτυξη. O

 Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μίλησε για προσπάθεια της χώρας να βγει από τη χειρότερη κρίση στη μεταπολιτευτική της ιστορία η οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Τόνισε ότι οι εξελίξεις των επόμενων μηνών θα κριθούν σε επίπεδο πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας και πολιτικής βούλησης από την πλευρά της ίδιας της κυβέρνησης, για να προχωρήσουν με ταχύτερα και αποφασιστικότερα βήματα οι δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Στη συνέχεια, ο κ. Χάρης Κυριαζής, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, αφού συνεχάρη τις εταιρείες και τους ομίλους που βραβεύονταν, τόνισε το ρόλο του ΣΕΒ, έναν ρόλο υποστήριξης προς την αγορά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Επίσης, ο κ. Αναστάσιος Παντελάκης, Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΕΕ, δήλωσε ότι η επιχειρηματικότητα είναι μια οικονομική δραστηριότητα εγγεγραμμένη στην οικονομική παράδοση της χώρας και οι Έλληνες όπου και αν βρέθηκαν επέδειξαν επινοητικότητα και αποφασιστικότητα, δημιούργησαν επιχειρήσεις, τις ανέπτυξαν και τις ανέδειξαν σε πολλές περιπτώσεις σε κορυφαίες του κλάδου τους. Το ότι αυτό δεν συνέβη επακριβώς τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, είναι κάτι που οφείλεται σε πολλούς λόγους, μιλώντας για μία επιχειρηματική κουλτούρα που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Τέλος, ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος ως Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο των επαγγελματιών μάνατζερς που καλούνται να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους να ανταπεξέλθουν σε καθημερινά προβλήματα

Λίστα TrueLEADERS με μικτή αλφαβητική σειρά (ΔΕΝ πρόκειται για κατάταξη)


ACCENTURE Α.Ε.

ΑΛΦΑ – ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.

BICΒΙΟΛΕΞ Α.Ε.

BOEHRINGERINGELHEIMΕΛΛΑΣΑ.Ε.

G4S HELLAS HOLDING S.A. ΟΜΙΛΟΣΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε.

EUROBANK HOUSEHOLD LENDING Α.Ε.

EURODRIPΑ.Β.Ε.Γ.Ε. ΟΜΙΛΟΣΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.

JUMBO Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

H.B. BODY Α.Β.Ε.Ε.

ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ \”ΒΙΚΟΣ\” Α.Ε.

ICAP GROUP Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

INTERSPORT ATHLETICS Α.Ε.Ε.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ISOMATΑ.Β.Ε.Ε.

ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.

ΚΑΥΚΑΣ, Β., Α.Ε.

ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΣ Α.Ε.

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.

MEGA SPRINT GUARD Α.Ε.

ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Δ., ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.

ΜΕΤΡΟ Α.Ε.&Β.Ε.

MONDELEZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.

Ο.Π.Α.Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ε. Ι., Α.Ε.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

PRICEWATERHOUSECOOPERS Α.Ε.

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Ι. & Σ., Α.Ε.Ε.

SP – CARTONPACK HELLAS Α.Ε.Β.Ε.

ΣΥΜΕΤΑΛ Α.Ε.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ 800 – ΤΕΛΕΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ Α.Ε.

ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε.

FLEXOPACKA.E.Β.Ε. ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

FOURLIS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook