Συνελήφθησαν, σήμερα (23.10.2013) μετά τα μεσάνυχτα, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, δυο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 36 ετών, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Επιπλέον συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 19, 20 και 32 ετών, καθώς και ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από ανωτέρω αστυνομικούς, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, κατελήφθησαν οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, να μεταφέρουν, έναντι χρηματικού αντιτίμου, τους τέσσερις αλλοδαπούς, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό, την παράνομη διαμονή τους, στη χώρα.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, προέκυψε ότι οι αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν και Πακιστάν, είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ σε βάρος τους, θα εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της απέλασης από τη χώρα.