Ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού προκειμένου να χορηγήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας στις αρχές του 2014.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιούν οι επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και η γενική γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «στόχος είναι το 2015, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να το διευρύνουμε σε όλη την Ελλάδα ως κοινωνική παρέμβαση πλήρους εφαρμογής» ενώ επισήμανε ότι τέλος του 2013 θα εξειδικευτούν οι προϋποθέσεις και το ύψος του επιδόματος.
Πέραν αυτού, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι το κονδύλι για την χορήγηση του επιδόματος προκύπτει από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού εξηγώντας πως «κοινωνική πολιτική με δανεικά που στέλνει τον λογαριασμό στις επόμενες γενιές δεν είναι δίκαιη». 
Τέλος επισήμανε ότι «η χώρα είχε πολλές στρεβλώσεις και αυτές έφεραν τη χώρα κοντά στην κατάρρευση, αλλά χάρη στις θυσίες πολιτών αυτό απετράπη. Η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι κάτι μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook