Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος , και από τη γερμανική πλευρά με την Ακαδημία DEKRA, την εταιρία TUI, και το Πανεπιστήμιο του Όσναμπρουκ, υλοποιούν πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Σήμερα Τετάρτη και ώρα 15.00 στο Ξενοδοχείο CANDIA MARIS στην Αμμουδάρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των υποψήφιων σπουδαστών , με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και άλλους φορείς του τουρισμού, και θα δοθεί συνέντευξη τύπου για την μέχρι τώρα πορεία του εγχειρήματος.

Ο Υπουργός εσωτερικών κ. Ιωάννης Μιχελάκης και ο εντεταλμένος της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση και Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, κος Hans-Joachim Fuchtel, θα συνδεθούν ζωντανά μέσω Skype με το Ηράκλειο Κρήτης, για να συνομιλήσουν επίσης με τους πρώτους υποψήφιους σπουδαστές διττής εκπαίδευσης αλλά και τοπικούς παράγοντες, στα πλαίσια της τέταρτης Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης (DGV IV) που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Νυρεμβέργης στη Γερμανία.

Το έναυσμα για αυτή την κίνηση δίνει το πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης Mendi, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και αποτέλεσε πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με την πλήρη στήριξη του κ. Fuchtel. Η αρχική ιδέα για την υλοποίηση του έργου προήλθε από την Καλλιόπη Χαριτωνίδου, ομογενή επιχειρηματία της Γερμανίας.

Το Πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται αρχές Νοεμβρίου 2013 στην Ελλάδα και απευθύνεται σε νέους 18-20 ετών, που θέλουν να εκπαιδευτούν σε επαγγέλματα από τον κλάδο του τουρισμού.

Πρόκειται για ένα μοντέλο εκπαίδευσης με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση του εκπαιδευομένου στην επιχείρηση (on-the-job training). Γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν ενεργά στο Mendi με την προσφορά θέσεων πρακτικής εξάσκησης, σκοπεύοντας στην κατάρτιση άρτιου εκπαιδευομένου ανθρώπινου δυναμικού.

Για την υλοποίηση του Προγράμματος το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο συνεργάζεται από την ελληνική πλευρά με τον ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και από τη γερμανική πλευρά με την Ακαδημία DEKRA, την εταιρία TUI, ενώ την επιστημονική επίβλεψη έχει το Πανεπιστήμιο του Όσναμπρουκ.

Στους απώτερους στόχους του Προγράμματος περιλαμβάνονται, μακροπρόθεσμα, η απόδοση αποτελεσματικών λύσεων στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας και η ομαλή προσαρμογή και πρόσβαση των νέων στην αγορά εργασίας.

Το Mendi αποτελεί άλλη μια δράση στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής φιλίας, που παραμένει δυνατή και προσηλωμένη στη συνεργασία των μελών της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook