Στο περιθώριο του μεγαλόπρεπου και πολυθρύλητου γάμου που συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες στο Λονδίνο και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, η Σκότλαντ Γιάρντ επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση περισσοτέρων από δέκα στυλλήψεις χθες, και συνολικά 43 τις τελευταίες ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός τα τελευταία 24ωρα λαμβάνοντας μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ασφαλείας που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ, στην εφημερίδα Guardian, οι δυνάμεις είχαν προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο.

Την Παρασκευή, ημέρα τέλεσης του γάμου, συνελήφθησαν περισσότεροι από 10 ακτιβιστές, οι οποίοι σύμφωνα με την Daily Telgraph, κρατώντας ομοιώματα γκιλοτίνας είχαν σκοπό να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας σε διάφορα σημεία από τα οποία θα διερχόταν η αυτοκινητοπομπή με τους επισήμους. Αιχμή του δόρατος για όσους διαμαρτύρονται φέρεται να είναι το υπέρογκο ποσό που δαπανήθηκε για το γάμο, εν μέσω κρίσης.

 \”Ταραχές\” ωστόσο σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου, με κυριότερο σημείο συγκέντρωσης ανθρώπων ιδεολογικά αντίθετων στη Βασιλεία, το Σόχο όπου πολυάριθμες ομάδες ακτιβιστών υπό το σύνθημα: \”Ο Βασιλικός γάμος θα σημάνει την αρχή του τέλους για τον καπιταλισμό\”, προχώρησαν σε έντονες διαμαρτυρίες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Συνολικά τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν περίπου 43 άτομα, με τον αριθμό να αυξάνει συνεχώς. Μεταξύ των επίσημων κατηγοριών για τις προσαγωγές που έγιναν, πιο συχνές είναι αυτές της \”διατάραξης ειρήνης\”, \”καταπάτησης δημόσιας περιουσίας\”, \”κλοπής\”, \”παράνομης οπλοφορίας\”, αλλά και \”μέθης\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook