Ντόμινο εξελίξεων από τότε που ήρθε στο φως η υπόθεση της μικρής Μαρίας, η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα την προηγούμενη εβδομάδα. 
Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του πατέρα του επτάχρονου «αγγέλου» στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας βρίσκονται σε εξέλιξη, την Ιρλανδία σοκάρει και δεύτερη υπόθεση με παιδί που μένει σε καταυλισμό ρομά και δεν είναι αθίγγανο.
Η ιρλανδική αστυνομία τη Δευτέρα, μετά από καταγγελία κατοίκου που διαμένει κοντά σε καταυλισμό ρομά, εντόπισε ένα επτάχρονο κοριτσάκι με κατάξανθα μαλλιά και γαλάζια μάτια, το οποίο έμοιαζε πάρα πολύ στη μικρή Μαρία. Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δεύτερη υπόθεση «μικρής Μαρίας», ενώ ο φάκελος με τα εξαφανισμένα παιδιά άνοιξε και στην Ιρλανδία.
Σήμερα, η ιρλανδική αστυνομία εντόπισε κι άλλο παιδί, το οποίο φέρεται να μην έχει σχέση με τους ρομά, αλλά έμενε στον οικισμό τους. 
Δίχως περαιτέρω ενημέρωση, η αστυνομία ανακοίνωσε πως το παιδί θα υποβληθεί σε εξέταση DNA, ώστα να αποδειχθεί εάν οι ρομά που υποστηρίζουν πως είναι δικό τους παιδί, είναι όντως οι πραγματικοί γονείς του.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook