Ανατριχίλα προκαλεί η εικόνα της ακτινογραφίας ενός μωρού με μία σφηνωμένη σφαίρα στο κεφάλι.
Ακόμη και χωρίς να γνωρίζει κανείς ότι αυτό το μωρό βρισκόταν ακόμη στην κοιλιά της μητέρας του όταν δέχθηκε τη σφαίρα, αποκαλύπτωντας το σκληρό πρόσωπο του εμφυλίου στη Συρία, όπου οι ελεύθεροι σκοπευτές στόχευαν έγκυες και αγέννητα παιδιά.
Στην προκειμένη περίπτωση, η μητέρα επέζησε, όχι όμως και το βρέφος. Ο εθελοντής γιατρός, Ντέιβιντ Νοτ, ένας βρετανός χειρουργός που έχει εργαστεί σε διάφορα νοσοκομεία της Συρίας, δήλωσε στο CNN, ότι «οι ελεύθεροι σκοπευτές παίζουν το «παιχνίδι του στόχου» και στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι έγκυες.
«Τα περισσότερα από τα παιδιά που αφαιρούνται από την κοιλιά της μητέρας τους είναι επτά, οκτώ ή εννέα μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά εμφανές στους σκοπευτές ότι αυτές οι γυναίκες είναι έγκυες», σημειώνει.
Επίσης, όπως επισημαίνει ο Νοτ, και τα παιδιά αποτελούν στόχο. Φωτογραφίες που έχει δώσει στο CNN, η οργάνωση Syria Relief, δείχνει ένα μικρό κορίτσι με βαμμένα νύχια σε κρεβάτι νοσοκομείου με τραύματα στο κεφάλι. Δεν μοιάζει πάνω από πέντε ετών. Ένα άλλο, στην ίδια περίπου ηλικία, είναι ξαπλωμένο κάτω από ένα πράσινο σεντόνι με τραύμα στο μέτωπο.
Σύμφωνα με τον Νοτ, το 90% των χειρουργικών επεμβάσεων στις οποίες έχει προχωρήσει ήταν από τραύματα που είχαν προκαλέσει οι ελεύθεροι σκοπευτές. Μάλιστα, όπως λέει, κάποιες μέρες τα τραύματα που έφεραν οι άμαχοι ήταν υπόπτως πανομοιότυπα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook