Ανακοίνωση Της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων (που στηρίζεται από την ΠΑΣΕΒΕ) απαντά σε επιστολή του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Μ. Ψαρουδάκη (δείτε εδώ).

Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Με καθυστέρηση 15 ημερών ο κ. Ψαρουδάκης , πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ρεθύμνου και ταμίας της ΕΣΕΕ , με επιστολή του σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης «απαντάει» σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων . Γιατί άραγε τόση καθυστέρηση ;

Μήπως γιατί οι αλήθειες που είπαμε ήταν δύσκολο να διαψευστούν ; Στην ανακοίνωση μας κάναμε σαφή και συγκεκριμένη αναφορά στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στην Κίσσαμο στις 29/9 .

Σ’ αυτήν επαναλαμβάνουμε ότι παραβρέθηκαν μόνο 4 από τα 9 μέλη του ΔΣ . Αυτό από μόνο του ορίζει ότι καμιά συνεδρίαση δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας και καμιά απόφαση δεν πάρθηκε .

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση μας καταγγείλαμε τον ρόλο που ο κυβερνητικός συνδικαλισμός έπαιξε και παίζει σε όλα τα επίπεδα . θέσαμε τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων και μικρομεσαίων εμπόρων με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν οι συνδικαλιστικοί μας φορείς και να οργανώσουν τον αγώνα και την πάλη μας , καθώς και τα άμεσα αιτήματα διεκδίκησής μας .

Ο κ. Ψαρουδάκης όλα αυτά τα «κάνει γαργάρα» . Τίποτα δε λέει για την «ταμπακιέρα» . Στην επιστολή του επιβεβαιώνει τον ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλιστή , που όπως ο ίδιος μαρτυρά , χρόνια κατέχει και υπηρετεί επάξια . Ταυτόχρονα όμως , ανέλαβε να υπερασπιστεί με την επιστολή του το σύνολο του κυβερνητικού συνδικαλισμού ως εκπρόσωπος των πάντων . Δικαίωμά του .

Η επιστολή του κ. Ψαρουδάκη όχι μόνο δεν αναιρεί τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΣΕ , αλλά και τα επιβεβαιώνει . Επιβεβαιώνει το ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού να λειτουργεί ως δεκανίκι για την εκάστοτε κυβέρνηση , για το πέρασμα των αντιλαϊκών πολιτικών .

Ότι μέσα από τους «κοινωνικούς διαλόγους» παλιότερα και τις «διαβουλεύσεις» σήμερα στις οποίες συμμετέχουν , σπέρνουν αυταπάτες στους συναδέλφους και δίνουν άλλοθι και νομιμοποίηση στα αντιλαϊκά μέτρα της κάθε κυβέρνησης .

Τα όσα στην επιστολή του αναφέρει για «εποικοδομητικές προτάσεις» που ο ίδιος και η ΕΣΕΕ έκανε στην κυβέρνηση για τον νόμο που καταργεί την Κυριακή αργία είναι αποκαλυπτικά .

Πανηγυρίζει ο κ. Ψαρουδάκης , γιατί λέει τελικά με την παρέμβασή της ΕΣΕΕ , η κυβέρνηση κατάργησε μόνο 7 Κυριακές κι όχι 52 που σχεδίαζε .

Γνωρίζει ο κ. Ψαρουδάκης ότι ο συγκεκριμένος νόμος ανοίγει διάπλατα το δρόμο για κατάργηση της Κυριακής αργίας και συνειδητά κοροϊδεύει τους συναδέλφους .

Είναι κοροϊδία , στα λόγια να τάσσεσαι ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας και ταυτόχρονα να βλέπεις θετικά το νόμο που την καταργεί και να στηρίζεις την εφαρμογή του και όχι την κατάργησή του .

Όσο για την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου , που ο ίδιος επεξεργάστηκε και επικαλείται , εμπεριέχει πολλά «αξιόλογα» , για να βγουν από τους συναδέλφους μικρομεσαίους εμπόρους , συμπεράσματα .

Λέει , για παράδειγμα , ότι όλος ο νομός Ρεθύμνου πρέπει να οριστεί τουριστική ζώνη κι άρα τα καταστήματα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις μέρες κι όλες τις ώρες (Έτσι βλέπει το όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας)

Λέει , επίσης , ότι για την κατάντια και τα αδιέξοδα των μικρομεσαίων εμπόρων φταίνε οι λαϊκές αγορές , γι’ αυτό διατυπώνει το αίτημα να καταργηθεί ο θεσμός των λαϊκών αγορών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου .

Έτσι ωμά , «ο θάνατός σου , η ζωή μου» . Κουβέντα για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , αλλά και των συγκυβερνήσεων τους μια με το ΛΑΟΣ και μια με τη ΔΗΜΑΡ .

Κουβέντα για την πολιτική της ΕΕ κι αυτών των κυβερνήσεων που χρόνια τώρα μας καταστρέφει με εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε όλη την Ελλάδα και την περιοχή μας.

Λέει ο κ. Ψαρουδάκης κι άλλα μαργαριτάρια , όπως «Με υπευθυνότητα και ρεαλισμό πρέπει να ζητάμε την νομιμοποίηση των στρεβλώσεων , αλλά και των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών» !!!

Δηλαδή «παλιά μου τέχνη κόσκινο», που λέει ο λαός μας . Καταπατούνται οι συλλογικές συμβάσεις.

Ε , ας τις καταργήσουμε , λένε με μια φωνή νέοι και παλιοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές , η ΕΣΕΕ , το σύστημα και οι κυβερνήσεις του .

Καταπατείται το ωράριο , τα κλειστά απογεύματα κι η Κυριακή αργία . Ε , ας τα καταργήσουμε με νόμο .

Κι επειδή όλα τα παραπάνω χρειάζονται και «δράκο» , ε, τον βρήκε κι αυτόν . Είναι ο Περισσός που υποκινεί .

Όσο για αυτούς που αντιπαλεύουν όλα τα παραπάνω και πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα μας , ε, αυτοί πια «στρίβουν διά του αρραβώνος».

Όλοι εμείς που συσπειρωνόμαστε στην ΠΑΣΕΒΕ καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα .

Να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος , αρχής γενομένης από τους εμπορικούς μας συλλόγους .

Να πυκνώσουν τις γραμμές της αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης των ΕΒΕ(ΠΑΣΕΒΕ). Να συντονίσουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες.

Να ακυρώσουμε με την πάλη μας όσα αντιλαϊκά μέτρα και νόμους μπορούμε . Να αποκρούσουμε τα νέα που έρχονται .

Να πάρουμε μαζικά μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη διεκδικώντας: • Καμία κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας • Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις , όσο διαρκεί η οικονομική κρίση . μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης • Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ . Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης χρεών στον ΟΑΕΕ • Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό • Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του ταμείου • Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν , ικανό να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες , χωρίς αποκλεισμούς • Καμιά μείωση συντάξεων • Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των «αντικειμενικών κριτηρίων» που τώρα ονομάζονται «περιουσιολόγιο» • Μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα. Κατάργηση του πρόσφατου νόμου • Όχι στο τρομοκρατικό μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ • Όχι στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων

Για την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ν. Βουρλάκης Μέλος ΔΣ της ΟΕΣΚ και του ΔΣ του Εμπορικού συλλόγου Χανίων