Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των αθλητών της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας για την συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στην Αθήνα το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου και η χανιώτικη αποστολή θα αποτελείται από 5 αθλητές και 4 αθλήτριες, που θα συμμετάσχουν στους αγώνες ξίφους μονομαχίας τόσο στα ατομικά της πρώτης μέρας όσο και στα ομαδικά της δεύτερης.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά από την ίδρυση της (2005) η Α.Λ.Ξ. Χανίων συμμετέχει σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας αυτής (Ανδρών-Γυναικών), ενώ έχει και ικανό αριθμό μελών (το ελάχιστο είναι 4) ώστε να πάρει μέρος στα ομαδικά αγωνίσματα.

 

Η αποστολή της Λέσχης των Χανίων θα αποτελείται από έμπειρους παλάιμαχους ξιφομάχους όσο και από νεότερα μέλη, που εγγράφηκαν τα τελευταία 1-2 χρόνια.

Υπό τις οδηγίες των Μιχάλη Κωνσταντινόπουλου και Αριστείδη Ματσατσίνη διεξάγεται η προετοιμασία των αθλητών της Α.Λ.Ξ.Χ. για το Πανελλήνιο όπου θα είναι και η τελευταία φετινή επίσημη διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Η βαθμολογία των αγώνων συνυπολογίζεται στην τελική εθνική κατάταξη κι έτσι αυτό αποτελεί ακόμα ένα έξτρα κίνητρο για τους συμμετέχοντες.

Οι αθλητές που θα πάνε στην Αθήνα για την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων είναι οι:

Π. Κολοκοτρώνης, Γ. Τσαρτσαρής, Ι. Δήμας, Μ. Πετρόγγονας, Α. Κρασουδάκης.

 Ενώ οι τέσσερις αθλήτριες είναι οι:

Φ. Καπνισάκη, Ε. Κοντουδάκη, Μ. Μανουδάκη, Σ. Χαλαζιά.

 

Μπορεί αυτή να είναι η τελευταία επίσημη διοργάνωση για τη φετινή περίοδο αλλά θα ακολουθήσουν άλλες στη συνέχεια με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με τοπικά σωματεία. Στις 22 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, μάλιστα η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων πρόκειται να διοργανώση το Κύπελλο «Μάχη της Κρήτης» όπου θα αγωνιστούν στο ξίφος μονομαχίας άνδρες και γυναίκες από 13 ετών και άνω και αναμένονται πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook