Τη δυσφορία και την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την απόφαση της \’Αγκυρας να αγοράσει κινεζικούς πυραύλους, εξέφρασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, σημειώνοντας ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι είναι πρωταρχικής σημασίας ζητήματα, τα αμυντικά συστήματα ενός κράτους μέλους να είναι συμβατά με εκείνα των άλλων κρατών της Συμμαχίας.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ένα επιχείρημα που χρησιμοποιείται από Τούρκους αξιωματούχους είναι ότι και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα ή ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, χρησιμοποιούν ορισμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, η κ. Χαρφ ανέφερε ότι κάποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη κληρονόμησαν αποθέματα σοβιετικών όπλων όταν κατέρρευσε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, προσθέτοντας όμως ότι «η κληρονομιά σοβιετικού υλικού είναι πολύ διαφορετική από τις νέες αγορές».
Σε άλλη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι ένα από τα παραδείγματα είναι ότι η Ελλάδα αγόρασε ρωσικούς πυραύλους S -300 πολύ πρόσφατα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε: «Δεν έχω ακούσει γι\’ αυτό το παράδειγμα».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook