Η Honda θα φέρει στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο τον ερχόμενο μήνα ένα νέο πρωτότυπο «ανοιχτό» μοντέλο, που ανήκει στην κατηγορία των μίνι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία παρουσιάζει ένα τέτοιο μοντέλο, καθώς το 2011 είχε ντεμπουτάρει το EV-STER concept, που είχε πολλές ομοιότητες με το τωρινό πρωτότυπο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία αποκάλεσε το νέο Honda S660 concept ένα «ανοιχτό σπορ μίνι», αφού διαθέτει διθέσιο αμάξωμα και μια πλήρως αναδιπλούμενη οροφή.

Σημειωτέον ότι το εν λόγω μοντέλο τροφοδοτείται από έναν 3κύλινδρο turbo κινητήρα 660 κ.εκ., που αποδίδει 64 ίππους και θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο CVT 7 σχέσεων. Επιπλέον, το ακριβές βάρος του πρωτοτύπου δεν έχει ανακοινωθεί αλλά υπολογίζεται στα 900 κιλά.

Τέλος, το νέο concept φαίνεται ότι είναι πιο «ρεαλιστικό» και σχεδόν έτοιμο να μπει στην παραγωγή, κατά τους ανθρώπους της Honda, ενώ αναμένεται να λανσαριστεί το 2015, αρχικά στην ιαπωνική αγορά. Επίσης, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις το concept S660 να λανσαριστεί και στην Ευρώπη (πιο μετά από το 2015), αλλά με έναν 1,0 λτ. κινητήρα 100 ίππων.

Τέλος, η Honda στην έκθεση του Τόκιο θα παρουσιάσει πέρα από το S660 και το Acura NSX concept και την έκδοση παραγωγής του Urban SUV.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook