Ο λογαριασμός ήρθε φουσκωμένος, η οικογένεια αδυνατούσε να τον πληρώσει, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και κάπως έτσι ένας άνθρωπος πέθανε, σε μια υπόθεση που συγκλονίζει την Ξάνθη...

«Ο πατέρας μου ζούσε με συσκευή οξυγόνου. Μας ήρθε 3.000 ευρώ το ρεύμα και επειδή δεν το πληρώσαμε μας το έκοψαν. Ο πατέρας μου πέθανε» ανέφερε μια εκ των παριστάμενων στη συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, το απόγευμα της Τετάρτης (23-10-2013) στο Εργατικό Κέντρο, παγώνοντας το ακροατήριο. 

Μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, η οποία έχει συσταθεί υλοποιώντας μια σειρά από παρεμβάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων της Ξάνθης, συγκεντρώθηκαν στις 19.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου συνομιλώντας και εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους για θέματα όπως η θέρμανση, το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία της χώρας, κατασχέσεις και επιδόματα αλλά και διακοπές ρεύματος και νερού.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αποφασίστηκαν δράσεις και κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες, μεταξύ των οποίων και μια ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη την ερχόμενη εβδομάδα. 

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό μέχρι στιγμής η Λαϊκή Επιτροπή έχει προχωρήσει σε περισσότερες των 1.000 παρεμβάσεων στη ΔΕΗ, ώστε να επιτευχθούν είτε επανασυνδέσεις είτε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή οφειλών οικονομικά ασθενών καταναλωτών.

newsit.gr