Στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών εγκρίσεως επενδύσεων, της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, της περαιτέρω ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού, της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας και της τουριστικής εκπαίδευσης, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάνννη, στη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο με τον επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στη συνάντηση η υπουργός, επεσήμανε τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες έγιναν τους τελευταίους μήνες στον τουριστικό τομέα. Παράλληλα παρουσίασε τις πολιτικές  δράσεις  που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την  ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, και την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, που θα διευκολύνει τις επενδύσεις.

Η κ. Κεφαλογιάννη, παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό, τόνισε, ότι τα πρώτα μηνύματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι ενθαρρυντικά. 

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της ορθής χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ,  σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα. Η υπουργός επεσήμανε την ανάγκη χρηματοδότησης των τουριστικών επενδύσεων μέσω των τραπεζών και τόνισε ότι επιβάλλεται να ενισχυθεί  η ρευστότητα στην αγορά με την ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος.  

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα στον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό. Για το συγκεκριμένο θέμα η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και άμεσα θα προχωρήσει στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης  για τον ιατρικό τουρισμό.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, με την κ. Κεφαλογιάννη να επισημαίνει την αναβάθμιση του θεσμού, με την ενσωμάτωση των Σχολών  Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο υπουργείο Τουρισμού.

Τέλος η υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με την Στατιστική Υπηρεσία, αξιοποιεί το «Παρατηρητήριο Τουρισμού», αναφορικά με τις επιδράσεις που έχουν τα τουριστικά προϊόντα στο οικονομικό, κοινωνικό περιβάλλον και την ανάπτυξη δεικτών αειφόρου τουρισμού.

naftemporiki.gr