Δεν είναι τυχαίο ότι η συμμετρία αποτελεί δείκτη ομορφιάς. Το μακιγιάζ είναι ένα μέσο για να διορθώσουμε τα ασύμμετρα σημεία του προσώπου μας, με τρόπο που θα φέρει ισορροπία στα χαρακτηριστικά του αρκεί να το κάνουμε σωστά. Mε τον ίδιο τρόπο που τα μαύρα ρούχα λεπταίνουν το σώμα μας, έτσι ακριβώς λειτουργούν και οι σκιάσεις στα σημεία του προσώπου μας. Εφαρμόζοντας σε συγκεκριμένα μέρη ένα χρώμα πούδρας, foundation ή concealer 1-2 τόνους πιο σκούρο από το δέρμα μας έχουμε ως αποτέλεσμα να \”πιέζουμε\” νοητά αυτά τα σημεία πιο μέσα κάνοντάς τα να προεξέχουν πολύ λιγότερο. Αυτό ονομάζεται contouring. Τα σημεία που μπορεί να χρειάζονται διόρθωση είναι οι κρόταφοι, δεξιά και αριστερά της μύτης και κάτω από την άκρη της, η λακκούβα κάτω από τα ζυγωματικά, το περίγραμμα του προσώπου και οι πλάγιες μεριές του λαιμού. Σκιάζοντας τα, τους δίνουμε πιο λεπτή όψη. Το πιο σημαντικό αμέσως μετά τη σωστή επιλογή του σημείου, είναι να έχουμε σβήσει πολύ καλά τα τελειώματα του σκούρου χρώματος και να μην υπάρχουν εμφανείς γραμμές!

Πιο λεπτά αλλά έντονα μάγουλα: ειδικά αν έχουμε ένα πρόσωπο στρογγυλό, το contouring είναι εξαιρετικά χρήσιμο μυστικό. Για να αναδείξουμε τα μάγουλα μας, πρέπει να σκιάζουμε την περιοχή κάτω από αυτά. Η περιοχή αυτή προσδιορίζεται από τη λακκούβα ανάμεσα στη νοητή γραμμή μεταξύ της ένωσης του πάνω μέρους του αυτιού μας με την άκρη του στόματος. Πολύ απλά αν ρουφήξετε τα μάγουλα σας, το σωστό σημείο τοποθέτησης είναι ακριβώς μέσα στη λακκούβα που δημιουργείται. Το περισσότερο χρώμα πρέπει να βρίσκεται στην αρχή της λακκούβας, στο μέσο και προς το τελείωμα της κοντά στο στόμα να σβήνει τελείως.

Πιο στενό μέτωπο: σκιάζοντας τις πλάγιες μεριές του μετώπου και το στεφάνι, δημιουργούμε την ψευδαίσθηση πιο στενού μετώπου. Ειδικά εάν το κάτω μέρος του προσώπου είναι πιο στενό, με αυτή την τεχνική εξισορροπούμε την όψη του.

Πιο λεπτή μύτη: για να λεπτύνουμε τη διάμετρο της μύτης όταν το κόκκαλο είναι φαρδύ, σκιάζουμε τις πλαϊνές μεριές της ξεκινώντας από το εσωτερικό των ματιών και σβήνοντας το χρώμα σε μια ευθεία μέχρι τα πτερύγια της μύτης. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή το προϊόν να είναι καλά σβησμένο με τη σωστή φορά και τοποθέτηση διαφορετικά θα φαίνεται αφύσικο. Μόλις τελειώσουμε τη σκίαση, σβήνουμε τις άκρες της γραμμής ώστε να μην είναι εμφανής η αρχή και το τέλος της.

Πιο λεπτό περίγραμμα προσώπου: για να μειώσουμε την όψη από προγούλι ή να κάνουμε τις γωνίες του προσώπου πιο έντονες, σκιάζουμε με ελάχιστο προϊόν την περιοχή ανάμεσα στο λαιμό και το πρόσωπο δηλαδή κάτω από το σαγόνι καθώς και δεξιά-αριστερά του.

Πιο λεπτός λαιμός: για να δώσουμε την όψη λεπτότερου λαιμού, πρέπει να σκιάζουμε τις περιοχές δεξιά και αριστερά του, ξεκινώντας από την περιοχή ακριβώς κάτω από το πρόσωπο και σβήνοντας μέχρι τη βάση που ενώνει το σώμα. Προσοχή και πάλι στο χρώμα και την ποσότητα καθώς αν δεν είναι σωστά θα φαίνεται σαν να έχουμε διαφορετικό χρώμα στο πρόσωπο και το λαιμό.

Σε κάθε σημείο που δοκιμάζετε το contouring, να πηγαίνετε μόνο μέχρι ένα τόνο πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας και με μεγάλη προσοχή στη ποσότητα γιατί η υπερβολή δίνει πολύ αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, αφού τελειώσετε, περάστε τις περιοχές αυτές με ένα καθαρό πινέλο. Επίσης, να θυμάστε ότι η εφαρμογή θέλει πολύ ελαφρύ χέρι χωρίς πίεση για να μη δημιουργείται έντονο χρώμα και μπαλώματα που δε θα μπορείτε να διορθώσετε ενώ παράλληλα πετυχαίνετε φυσικό αποτέλεσμα που δένει με την επιδερμίδα.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook