Μετά από συνεργασία που είχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ –Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τους Δημάρχους του Νομού Ηρακλείου απέστειλε Επείγουσα Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο για τις μεγάλες ελλείψεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα Σχολεία του Νομού.
Η επιστολή του κ. Κουράκη αναφέρει:
\”Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την έναρξη του Σχολικού Έτους και η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σε σχέση με τα κενά των Δασκάλων και Νηπιαγωγών είναι τόσο δύσκολη που συνεχίζει να καθιστά τη λειτουργία των σχολείων προβληματική.
Οι δικαιολογημένες πιέσεις, η δυσφορία και τα παράπονα των Γονέων και των μαθητών είναι τόσο πολλά που ξεπερνούν τις δυνατότητες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Ν. Ηρακλείου, οι οποίες παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, είναι αδύνατον να ανταποκριθούν, με επάρκεια στο πρόβλημα, αφού δεν έχουν άλλους εκπαιδευτικούς να διαθέσουν στα σχολεία.
 Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εξακολουθεί να υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα στη στελέχωση με εκπαιδευτικούς των σχολείων Π/Βαθμιας εκπαίδευσης, που, εξ’ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει πουθενά αλλού σ’ ολόκληρη τη χώρα. 
Μέχρι σήμερα υπάρχουν σοβαρά κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικότητας και θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα με την τοποθέτηση κατ’ ελάχιστο 40 δασκάλων, 35 νηπιαγωγών και πάνω από 100 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων (Ξένων Γλωσσών, Γυμναστικής, Πληροφορικής, Εικαστικών, Θεάτρου κ.α.) για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
 Επιπροσθέτως αναφέρουμε το πρόβλημα που υπάρχει με την υποστελέχωση σε διοικητικό προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, όσο και στις Διευθύνσεις Π/Βάθμθιας και Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου που δυσκολεύει πολύ το έργο των Διευθυντών, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας συνολικά.
 Κύριε Υπουργέ,
 Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο και πιεστικό, που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τοπικούς φορείς, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μπορέσουν να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά και σε πλήρη λειτουργία. Το συγκεκριμένο πρόβλημα και οι δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.
 Άλλωστε είναι βασική υποχρέωση της πολιτείας η διασφάλιση της δωρεάν εκπαίδευσης, όλων των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες και σε όλα τα σχολεία της επικράτειας.
 Ως ΟΤΑ του Α΄ Βαθμού, που εκ των πραγμάτων βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον πολίτη, βιώνουμε καθημερινά το μέγεθος του προβλήματος σε όλο του το βάθος, γι’ αυτό και ζητούμε να δώσετε λύση άμεσα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη ο Νομός Ηρακλείου. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook