Με αφορμή σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη, για το νεοσύστατο Οργανισμό Ανάπτυξης  Κρήτης Α.Ε, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – απάντηση:

Εκ μέρους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώσουμε ευρύτερα σχετικά με το σπουδαίο έργο το οποίο συνεχίζουμε να υλοποιούμε, των δύο Οργανισμών πρώην Ο.Α.ΔΥ.Κ. και πρώην Ο.ΑΝ.Α.Κ, έχοντας προσαρμοστεί από την πρώτη στιγμή στα νέα δεδομένα του ενιαίου μισθολογίου μετά την εφαρμογή του, ενώ προετοιμαζόμαστε για την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης των αναπτυξιακών έργων στο Βόρειο Οδικό Άξονα όπως και την ολοκλήρωση και λειτουργία του Φράγματος Αποσελέμη.

Πιο συγκεκριμένα σχετικά με τα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τους μισθούς των εργαζομένων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε, ενημερώνουμε ότι ο μέσος όρος των αποδοχών είναι αρκετά χαμηλότερος από τον αντίστοιχο μέσο όρο των εργαζομένων στο Υπουργείο και στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η προϋπηρεσία των εργαζομένων στον Οργανισμό ξεπερνά τα είκοσι χρόνια.

Επίσης οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό υλοποιούν έργα διαχείρισης λυμάτων στο Καστέλι και στον Πλατανιά του Νομού Χανίων και την Αγία Βαρβάρα στο Νομό Ηρακλείου, που οι απορροφήσεις για το τρέχον έτος είναι της τάξης των 13 εκατομμυρίων ευρώ, όπως και έργα ύδρευσης και σχετικές μελέτες. Ακόμα υλοποιούνται ευρωπαϊκά προγράμματα Leader και ΟΠΠΑΧ όπως και τα προγράμματα συμπράξεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας στα οποία συμμετέχει ο Οργανισμός με εκατοντάδες δικαιούχους. Παράλληλα παρέχουμε υπηρεσίες διαχείρισης υδατικών πόρων 21 εκατομμυρίου κυβικών μέτρων σε ΤΟΕΒ, ΔΕΥΑ και Δήμους και σε 14 χιλιάδες πελάτες.

Στην εργώδη αυτή προσπάθεια πρέπει να προστεθεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επανοργάνωσης με νέο καταστατικό και κανονισμό λειτουργίας για την ανάληψη των αρμοδιοτήτων επί του Βόρειου Οδικού Άξονα και του Φράγματος Αποσελέμη και την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων.

Λευτέρης Κοπάσης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΜSc
Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook