Για υπόθαλψη εγκληματία συνελήφθη ένας 35χρονος αστυνομικός, σε βάρος του οποίου έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της εξιχνίασης υπόθεσης ανθρωποκτονίας 31χρονου Αλβανού στις 24 Σεπτεμβρίου στις Αχαρνές. Δράστης είναι ένας 30χρονος Eλληνας, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη και ομολόγησε την πράξη του.

Στις 24 Σεπτεμβρίου το θύμα είχε αποχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το σπίτι όπου διέμενε με τον αδελφό του στα Μελίσσια. Το αυτοκίνητο βρέθηκε το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου στις Αχαρνές, έχοντας υποστεί αλλαγή χρώματος, αντικατάσταση τροχών και μεταβολή των εξωτερικών του χαρακτηριστικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης είχε ραντεβού με το θύμα στο σπίτι του στις Αχαρνές, προκειμένου να του παραδώσει χρηματικό ποσό που του όφειλε από πώληση αυτοκινήτου.

Ο συλληφθείς πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον 31χρονο στο κεφάλι, σκοτώνοντάς τον. Στη συνέχεια τύλιξε με σεντόνια και κουβέρτες το πτώμα και το μετέφερε σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, όπου το έθαψε.

Μετά την ομολογία του, ο δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς και τους υπέδειξε το σημείο της ταφής. Όπως έδειξε η έρευνα, είχε ενημερώσει για το έγκλημα τον 35χρονο αστυνομικό, ο οποίος δεν ανέφερε την πράξη σε κάποια αστυνομική αρχή.

Ο 30χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της κλοπής και της παράβασης του νόμου περί όπλων και ο αστυνομικός για υπόθαλψη εγκληματία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook