Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η ανθρωποκτονία Αλβανού υπηκόου στο Μενίδι στα τέλη του πρηγούμενου μήνα. Δράστης σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας 30χρονος Έλληνας που πυροβόλησε το θύμα στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια έθαψε το πτώμα σε οικόπεδο κοντά στο σπίτι του. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 35χρονος αστυνομικός για υπόθαλψη εγκληματία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης είχε ραντεβού με το θύμα, στις 24-9-2013 στην οικία του στο Μενίδι, προκειμένου να του παραδώσει χρηματικό ποσό, που του όφειλε από πώληση αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο συλληφθείς πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον 31 ετων Αλβανό στο κεφάλι και τον σκότωσε. Στη συνέχεια τύλιξε με σεντόνια και κουβέρτες το πτώμα και το μετέφερε με το αυτοκίνητο του σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, όπου το έθαψε.

Την εξαφάνιση του θύματος είχε δηλώσει ο αδελφός του, ενώ λίγες μέρες αργότερα (27/9) βρέθηκε στην περιοχή του Μενιδίου το ΙΧ του, στο οποίο όμως είχαν αλλάξει το χρώμα, τους τροχούς και άλλα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Ο δράστης συνελήφθη στις 22 Οκτωβρίου και ομολόγησε τη πράξη του και στη συνέχεια υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο της ταφής και μία μέρα αργότερα, παρουσία ιατροδικαστή και εισαγγελικού λειτουργού, έγινε εκσκαφή στο συγκεκριμένο σημείο, όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου αλλοδαπού.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο και είχε βληθεί από κοντινή απόσταση στο πίσω και αριστερό μέρος του κεφαλιού του. Όπως διαπιστώθηκε το όπλο του εγκλήματος είναι μια κυνηγετική καραμπίνα, που κατείχε παράνομα ο δράστης και η οποία βρέθηκε στην οικία του και κατασχέθηκε.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο δράστης είχε ενημερώσει για την διάπραξη του εγκλήματος 35χρονο αστυνομικό, ο οποίος δεν ανέφερε, ως όφειλε, την παραπάνω πράξη σε οποιαδήποτε αστυνομική Αρχή και για το λόγο αυτό συνελήφθη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κατηγορούμενοι, ο 30χρονος ημεδαπός για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της κλοπής και της παράβασης του νόμου περί όπλων και ο 35χρονος αστυνομικός για υπόθαλψη εγκληματία.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. για τη διερεύνηση της εμπλοκής του αστυνομικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνώ

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook