Κόντρα έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ώρα με αφορμή την ερώτηση του κ. Λευτέρη Αυγενάκη προς τους αρμόδιους Υπουργούς σε σχέση με την λειτουργία του ΟΑΚ.


Ο Αυγενακης κατηγορεί για την λειτουργία του ΟΑΚ

Ειδικότερα ο Βουλευτής Ηρακλείου αναφέρεται και ρωτάει για το ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής των μελών της Διοίκησης αλλά και το έργο και την πορεία του Οργανισμού μέχρι τώρα.

Ενώ στο σύνολο της τοποθέτησης του αναφέρεται και στο θέμα των μισθών του προσωπικού, που κατά τον Βουλευτή οι αμοιβές του είναι παχυλές (μπορείτε να δείτε όλη την ερώτηση του κ. Λ. Αυγενάκη εδώ).

\"\"
ο κ. Λ. Αυγενάκης

Απάντηση Λευτέρη Κοπάση για τον ΟΑΚ

Ωστόσο άμεση ήταν η απάντηση του ΟΑΚ μέσω του Προέδρου του κ. Λευτέρη Κοπάση, όπου αναφέρει ότι ο φορέας, μετά την συγχώνευση συνεχίζει το έργο των δύο Οργανισμών ΟΑΔΥΚ & ΟΑΝΑΚ, ενώ σαφής ήταν και η τοποθέτηση του στο μισθολογικό: «…ενημερώνουμε ότι ο μέσος όρος των αποδοχών είναι αρκετά χαμηλότερος από τον αντίστοιχο μέσο όρο των εργαζομένων στο Υπουργείο και στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η προϋπηρεσία των εργαζομένων στον Οργανισμό ξεπερνά τα είκοσι χρόνια.» (μπορείτε να δείτε όλη την απάντηση του κ. Λ. Κοπάση εδώ).

\"\"
ο κ. Λ. Κοπάσης

Μ. Βολουδάκης: «Κάποιοι ενοχλούνται για λόγους τοπικιστικούς και μόνο»

Ωστόσο θέση για το θέμα πήρε και ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης, καθότι το θέμα ακουμπάει και τον ίδιο, αφού ο ΟΑΚ δημιουργήθηκε την περίοδο που διετέλεσε Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

\"\"Ο κ. Βολουδάκης αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε στο Flashnews.gr: «Δεν υπάρχει καμμιά λογική στην κριτική στον ΟΑΚ αυτή τη στιγμή. Ο Οργανισμός, που προέκυψε από συγχώνευση τεσσάρων χωριστών μονάδων (ΟΑΔΥΚ, ΟΑΝΑΚ, ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, ΕΥΔΕ Αποσελέμη) έχει ζωή μόλις τεσσάρων μηνών.

Τέτοιας κλίμακας συγχωνεύσεις παίρνουν κατά κανόνα περισσότερο χρόνο. Ενεργήσαμε εγκαίρως, θεσμοθετώντας μια δομή για τη διαχείριση τον πόρων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και κάποιοι, κοιτώντας στο παρελθόν, επιχειρούν να την απαξιώσουν πριν καλά – καλά ξεκινήσει τη λειτουργία της! Ο ΟΑΚ είναι η μοναδική ελπίδα της Κρήτης να ξεπερασθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην υλοποίηση των έργων υποδομών.

Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο Οργανισμός ορίστηκε με το σχετικό νόμο ως προϊσταμένη αρχή των έργων, και άρα δε χρειάζεται να υφίσταται τη χρονοβόρα διαδικασία εγκρίσεων από την Αθήνα. Ενδεχομένως κάποιοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά δημιουργείται στην Κρήτη ένας ενιαίος αναπτυξιακός οργανισμός, ο οποίος μπορεί να διασφαλίσει δίκαιη και ισόρροπη κατανομή των πόρων μεταξύ όλων των νομών της Κρήτης, μακριά από το «υδροκέφαλο» μοντέλο ανάπτυξης που ίσχυε ως σήμερα. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά όλοι οι νομοί της Κρήτης εκπροσωπούνται στη Διοίκηση αναλογικά.

Η ίδρυση του ενιαίου φορέα υποδομών, αποτελούσε δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά προς τους πολίτες της Κρήτης, η οποία υλοποιήθηκε, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με συνεργασία των περισσοτέρων βουλευτών της Κρήτης, της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων. Η παρακαταθήκη αυτή για το μέλλον της Κρήτης δεν πρόκειται να χαθεί, όσο κι αν τη μάχονται μικροπολιτικά ή τοπικιστικά συμφέροντα».

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook