Άγνωστος είναι ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης που δεν απογράφησαν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να αξιολογηθούν και να συνταχθούν οι λίστες της διαθεσιμότητας, ενώ η κατάσταση στο Ίδρυμα φαίνεται ότι εξομαλύνεται με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο Πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου, επίσημα δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε πόσοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους που υποχρεούνταν να απογραφούν, επέλεξαν τελικά να μην το πράξουν, καθώς η απογραφή ήταν ατομική.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι χάρη στην υπεύθυνη στάση που τήρησαν όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου, οι εγγραφές των φοιτητών ολοκληρώθηκαν με μικρή καθυστέρηση και τα μαθήματα στα περισσότερα τμήματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά από τα μέσα του Οκτώβρη ενώ στο Ρέθυμνο την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα στη Φιλοσοφική Σχολή που είναι και το μόνο τμήμα που παρουσίασε τέτοια καθυστέρηση.

Ο κ. Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για το εξάμηνο και όλα κυλούν ομαλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου 1700 από τους 1968 (ποσοστό 13,6%) που είχαν υποχρέωση απογράφηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ της Τετάρτης και μετά από δύο παρατάσεις λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος που προκλήθηκε από την υψηλή συμμετοχή των τελευταίων ωρών.

Για τους υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν θα επιληφθούν τα πειθαρχικά συμβούλια των ιδρυμάτων τους, ενώ σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή προβλέπει την αυτοδίκαιη υπαγωγή τους σε καθεστώς αργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ατομική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων επιλέχθηκε ως λύση μετά την άρνηση έξι από τα οκτώ ιδρύματα που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας να στείλουν τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους στο ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook