Εξαρθρώθηκέ δίκτυο πώλησης ποιοτικών γαλλικών κρασιών «μαϊμού». Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ξεσκέπασε μία σπείρα που πουλούσε ως αυθεντικά ακριβά γαλλικά κρασιά κακής ποιότητας κρασί, η οποία με την απάτη αυτή είχε κερδίσει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο ιταλούς εμπόρους κρασιού, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι πούλησαν 400 πλαστές φιάλες Romanee – Conti και μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι πολλές ακόμη ενδέχεται να κυκλοφορούν στην αγορά.

Τα μέλη της σπείρας άλλαζαν την ετικέτα σε φιάλες κρασιού κακής ποιότητας κι έβαζαν μία που ανέγραφε Romanee – Conti—το κορυφαίο κρασί Βουργουνδίας, που θεωρείται «το Άγιο Δισκοπότηρο των μυθικών κρασιών του κόσμου» και ένα από τα ακριβότερα παγκοσμίως.

Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι το δίκτυο χρησιμοποιούσε κερί για να κάνει τις πλαστές ετικέτες να φαίνονται παλιές και ότι το αποτέλεσμα ήταν τόσο επιτυχημένο που ένας ο οποίος δεν γνωρίζει πολλά για τα κρασιά θα μπορούσε να εξαπατηθεί εύκολα.

Η έρευνα της γαλλικής αστυνομίας επεκτάθηκε, μάλιστα, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβανομένων της Βρετανίας και της Ιταλίας. Η Γαλλία ζήτησε την απέλαση των δύο Ιταλών —πατέρας με γιο— οι οποίοι συνελήφθησαν στη χώρα τους. Πολλοί άλλοι έχουν συλληφθεί ή ανακρίνονται.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2011, μία συσκευασία με 12 φιάλες από το συγκεκριμένο κρασί σοδειάς του 1990 πουλήθηκε σε δημοπρασία 215.121 δολάρια.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook