Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η Ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΚΥΔΩΝ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τη διασύνδεση με τις τοπικές επιχειρήσεις και φορείς, στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Δράσης «ΚΥΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ».

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερη σημαντική, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών φορέων, οι οποίοι, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο και την ανταλλαγή πληροφόρησης για θέματα κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης, ανέδειξαν τη σημασία της συνεργασίας για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης στην Έκθεση «Στα Χανιά, Κερνάμε Ελλάδα» που διεξήχθη από 18 – 20 Οκτωβρίου 2013 στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων.

Στην Ημερίδα, η οποία εντάσσεται στη Δράση «Δικτύωση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με τους Τοπικούς Συντελεστές και τις άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις» του Έργου «ΚΥΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ», παρουσιάστηκε το Τοπικό Σχέδιο Δράσης και οι ενέργειες που περιλαμβάνει για την ενίσχυση της απασχόλησης στους Δήμους Πλατανιά, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων και Αποκορώνου μέσω της τοποθέτησης ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε θέσεις εργασίας, αλλά και της υποστήριξής τους για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε δυναμικούς τομείς της τοπικής οικονομίας.

Το Σχέδιο Δράσης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook