Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας. Το βράδυ της Πέμπτης, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως ενός βρέφους, θηλυκού γένους, που δηλώθηκε στη αρμόδια υπηρεσία της Λαμίας από μητέρα βουλγαρικής καταγωγής στις 10 Φεβρουαρίου.

Όπως φαίνεται και στα έγγραφα, που δημοσιεύει το lamiastar, μητέρα του νεογνού που γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2009 εμφανίζεται η Σάσα Ρούσεβα (Sasha Ruseva).Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αυτό είναι και το όνομα της μητέρας της μικρής «Μαρίας»,  η οποία με βάση τηλεγράφημα του Associated Press που επικαλείται δηλώσεις της 38χρονης στη βουλγαρική κρατική τηλεόραση, κατέθεσε ότι βρέθηκε στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια και γέννησε ένα παιδί αλλά δεν το κράτησε, γιατί δεν είχε χρήματα να το συντηρήσει. Γι' αυτό, όπως είπε, το παρέδωσε σε μια άλλη οικογένεια Ρομά που ζούσε στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η υπόθεση του «ξανθού αγγέλου», που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο παίρνει νέα τροπή, καθώς όπως δείχνουν όλα οι βιολογικοί του γονείς είναι το ζεύγος Ατάνα και Σάσα Ρούσεβα, οι οποίοι έδωσαν το μωρό τους στον 39χρονο Χρήστο Σάλη και στην 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου, που βρίσκονται στην φυλακ και αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής εγγράφων.
Η Ρούσεβα μάλιστα, αν και εγκατέλειψε στην Ελλάδα το νεογέννητο παιδί της, είπε στους αστυνομικούς, ότι αν οι εξετάσεις δείξουν ότι η Μαρία είναι κόρη της, τότε θέλει να την πάρει πίσω.Η Ρούσεβα αναγνώρισε τους προφυλακιστέους Ρομά από τα Φάρσαλα
Στη διάρκεια της ανάκρισης της στο τοπικό αστυνομικό τμήμα την Πέμπτη, η φερόμενη ως βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας, είπε, ότι σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ που είδε την Τετάρτη, αναγνώρισε τους προφυλακισμένους Ρομά από τα Φάρσαλα ως το ζεύγάρι, στο οποίο η ίδια άφησε το μωρό της.

Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας Σβετλοζάρ Λάζαροφ, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση «παράδειγμα για την άριστη συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών οργάνων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου.

Σύντομα θα βγουν τα αποτελέσματα του τεστ DNA από το οποία θα διαπιστωθεί αν όντως η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας.


lamiastar.gr/protothema.gr