Από 16-20 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το 1ο Κινηματογραφικό Πανόραμα με τον τίτλο Cine-Ιστορίες 2013.

Το πανόραμα αποτελεί μέρος της δράσης cine-μαθήματα η οποία εδώ και 5 χρόνια λειτουργεί ως μια πολυεπίπεδη παρέμβαση στον χώρο της οπτικοαουστικής παιδείας σε επίπεδο Κρήτης.

Το Πανόραμα υλοποιείται με την συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καθώς και την υποστήριξη των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, του ΜΑΙΧ καθώς και μιας μεγάλης ομάδας φορέων αλλά και ανθρώπων του Κινηματογράφου (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, εταιρεία παραγωγής Indigo view, Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων, safari internet ,κτλ) οι οποίοι συναντιούνται για την υλοποίηση του Πανοράματος και παράλληλα πιστεύουν στην ανάπτυξη μιας σημαντικής κινηματογραφικής δράσης στα Χανιά.

Το πανόραμα έρχεται ως συνέχεια της μέχρι τώρα δράσης cine-μαθήματα και στα πλαίσια μιας ετήσιας εβδομαδιαίας κινηματογραφικής συνάντησης φιλοδοξεί να αναδείξει πτυχές της κινηματογραφικής τέχνης.

Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, παλιές και νέες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ,animation, ψηφιακές δημιουργίες διαφόρων τεχνικών και φυσικά πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Ταινίες και από το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εργαστήρια ,παρουσιάσεις, συζητήσεις, συναντήσεις, εκθέσεις, μουσικές κ.α. συνθέτουν την νέα αυτή κινηματογραφική γιορτή.

Όσον αφορά το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτό θα έχει δυο ζώνες.

Μια πρωινή 9-1 με ταινίες που θα απευθύνονται σε σχολεία με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και μια βραδινή με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών καθημερινά 6-12 με διάφορες και διαφορετικές αφετηρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook