Πειρατές επιτέθηκαν εναντίον ενός δεξαμενόπλοιου στα ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας και απήγαγαν τον καπετάνιο και τον πρώτο μηχανικό, οι οποίοι είναι αμερικανοί πολίτες, δήλωσαν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι επιθέσεις πειρατών στα ανοικτά της Νιγηρίας έχουν αυξηθεί κατά ένα τρίτο φέτος καθώς τα πλοία που περνούν από τον Κόλπο της Γουινέας στη δυτική Αφρική δέχονται ολοένα και περισσότερες απειλές από ομάδες που θέλουν να αρπάξουν τα προϊόντα που μεταφέρουν ή να απαγάγουν το πλήρωμά τους.

Το δεξαμενόπλοιο C-Retriever με σημαία ΗΠΑ, το οποίο ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Edison Chouest Offshore, δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με πηγές από την ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας AKE με έδρα τη Βρετανία.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμη καμία ανακοίνωση.

Σε αντίθεση με τα επικίνδυνα νερά στα ανοικτά της Σομαλίας και το Κέρας της Αφρικής στα ανατολικά, απ’ όπου τα πλοία περνούν πλέον έχοντας ένοπλο προσωπικό ασφαλείας, πολλά πλοία πρέπει να αγκυροβολήσουν για να συναλλαχθούν με τις χώρες της δυτικής Αφρικής.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook