Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφτηκε σήμερα ο Κινέζος Δήμαρχος του Wanning κ. Zhang Meiwen απο το νησί Hainnan
(8 εκ. κατοίκους) και ο πρόεδρος του Διεθνή Οργανισμού WKU - GCO, κ. Klaus Monnemacher στα πλαίσια των Διεθνών Αγώνων Μαχητικών Αθλημάτων που διοργανώνονται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, στην περιοχή δύο Αοράκια. 

Στην συνάντηση οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, αντάλλαξαν πληροφορίες για τις πόλεις και διερεύνησαν τις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της παιδείας, πολιτισμό, αθλητισμού και οικονομίας.

Επίσης οι εκπρόσωποι της WKU – GCO ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Ηρακλείου για την φιλοξενία αλλά και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη οργάνωση και τη λειτουργία των Σύγχρονων Αθλητικών Εγκαταστάσεων της πόλης, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους με μια νέα διοργάνωση τα επόμενα χρόνια.

Οι Δήμαρχοι αντάλλαξαν και δώρα με τον κ. Κουράκη να προσφέρει στον συνάδελφό του το έμβλημα του Ηρακλείου, ένα αντίγραφο του Δίσκου της Φαιστού αλλά και προϊόντα της Κρητικής γης (λάδι ,κρασί ).

Ο Κινέζος Δήμαρχος του πρόσφερε μια μεταξογραφία και τσάι ενώ προσκάλεσε τον κ. Κουράκη να επισκεφθεί το Δήμο του στη Κίνα.

«Η διοργάνωση των Διεθνών Αγώνων της WKU-GCO, αποτέλεσε ένα σημαντικό πολιτιστικό, οικονομικό και αθλητικό γεγονός στην πόλη μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης . 

«Τα οφέλη από την τέλεση των Αγώνων αυτών είναι πολλά ,συνέχισε ο Δήμαρχος , τόσο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του Οκτωβρίου, όσο και στην στήριξη της τοπικής οικονομίας από τους χιλίους πεντακόσιους αθλητές και συνοδούς που βρέθηκαν στην πόλη μας για επτά συνολικά ημέρες». 

«Παράλληλα ,επεσήμανε, η πόλη του Ηρακλείου και η Κρήτη προβλήθηκε Διεθνώς μέσω των ηλεκτρονικών μέσων και των online ανταποκρίσεων της WKU-CGO για τους αγώνες στο Internet¨ 

Ο Δήμαρχος του Wanning, επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη του Ηρακλείου και την Κρήτη, και πρόκειται να διοργανώσει την επόμενη διεθνή διοργάνωση μαχητικών αθλημάτων της WKU – GCO στην πόλη του Wanning το 2014, ενώ θα παραλάβει την σημαία των αγώνων από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τον πρόεδρο της WKU-GCO κ. Klaus Monnemacher, στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.