Με σύνθημα «Είμαστε αρωγοί σε οτιδήποτε προσφέρει αλληλεγγύη και πραγματικό εθελοντισμό στην Κρήτη», στο νησί μας θα βρίσκεται για άλλη μια φορά, και συγκεκριμένα από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, η εθελοντική ομάδα νοσηλευτριών υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-«Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. 
Μετά από πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου, διευρύνεται η κοινωνική παρέμβαση της Περιφέρειας σε ηλικιωμένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». 
«Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης μας υποχρεώνουν να διευρύνουμε συνεχώς τη κοινωνική προστασία απέναντι στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Πρόκειται για μια σημαντική, κοινωνική παρέμβαση που υλοποιούμε και αφορά την ουσιαστική βοήθεια που θα προσφέρουν τις επόμενες ημέρες σε δήμους της Κρήτης, ειδικευμένα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα σε ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι ήδη δέχονται τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου και πρόσθεσε: 
«Στόχος μας είναι, η κοινωνική αυτή παρέμβαση της Περιφέρειας Κρήτης, να επεκταθεί σε όλους τους δήμους του νησιού. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, που είναι εργαζόμενες νοσηλεύτριες υγείας, που το διάστημα αυτό θα βρίσκονται στο νησί μας». 
Το κλιμάκιο των εθελοντριών νοσηλευτριών αποτελείται από τις κυρίες: Βούλα Γεωργάκη, Σταυρούλα Μυτούλα, Αλεξάνδρα Σπανούδη, και Ουρανία Οικονόμου. 
Το πρόγραμμα επισκέψεων του κλιμακίου του Ερυθρού Σταυρού στους δήμους της ενδοχώρας στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου έχει ως εξής:
– Τρίτη 29/10, Τετάρτη 30/10 & Πέμπτη 31/10 δήμος Μινώα Πεδιάδος
-Παρασκευή 01/11 δήμος Γόρτυνας
-Σάββατο 02/11 δήμος Αμαρίου Π.Ε. Ρεθύμνης
– Κυριακή 03/11 δήμος Αρχανών Αστερουσίων
Χορηγοί κοινωνικής δράσης:
-Lato Hotel (Ηράκλειο)
-Prima rent car 
-MINOAN LINES

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook