Η αναθεώρηση του υφιστάμενου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) Κρήτης αναλύθηκε σήμερα σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, την οποία συγκάλεσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κώστας Λαμπρινός, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αλεξάκης, οι εκπρόσωποι της μελετητικής ομάδας, η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, η γενική διευθύντρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Καίτη Τσουκαλά, υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και της Διεύθυνσης των Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης έγινε ενημέρωση από την επικεφαλής της μελετητικής ομάδας κα Ουράνια Κλουτσινιώτη, επί των πορισμάτων της τελικής Έκθεσης Αξιολόγησης του Α2 σταδίου της μελέτης «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» που εγκρίθηκε και υπογράφηκε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ.

Επόμενη και τελική φάση (Β Στάδιο), για το χωροταξικό σχεδιασμό, είναι, η διατύπωση προτάσεων για την χωροταξική οργάνωση της Κρήτης, στάδιο στο οποίο θα γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η ενσωμάτωση των προτάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο β΄ στάδιο της μελέτης, οι οποίες στην πλειονότητα τους έχουν γίνει αποδεκτές από την μελετητική ομάδα.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η διασύνδεση της επόμενης φάσης της μελέτης με την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 υπό την καθοδήγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης. Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας συνάντησης το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2014 στα Χανιά, για την ενημέρωση της μέχρι τότε πορεία της μελέτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook